Filmų Apžvalgos

Naujausios Apžvalgos

Fallout Apžvalga Fallout (2024) on IMDb

TV-MA
8 x 1h
Action, Adventures, Drama
2024

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Fallout Apžvalga

Aprašymas: Ateityje, postapokaliptiniame Los Andžele, kurį sukelia branduolinis karas, žmonės turi gyventi požeminiuose bunkeriuose, kad apsisaugotų nuo radiacijos, mutantų ir banditų. Tačiau ilgai taip gyvent negalima, ir tenka susipažinti su viršutiniu pasauliu.

Pirmiausiai, be kelių nedidelių klaidelių, Fallout atrodo nuostabiai. Čia didelė dalis efektų – praktiniai, ir tai paverčia šį pasaulį jaustis labai tikru. Kiekvienas ginklas, lokacija, Nuka Cola buteliukas atrodo ištrauktas tiesiai iš žaidimo. Vietovės jaučiasi apleistos tačiau kartu ir gyvenamos, pilnos mažų niekniekių ir lyg būtų mačiusios kelis šimtus metų laiko tėkmės. Bendrai kaip ir Fallout žaidimų visas šis pasaulis yra paremtas kontrastu – viskas mirę, bet visur pilna žmonių, pasaulis žiaurus bet tuo pačiu juokingai kvailas. Rimta ir kvaila čia yra beveik tas pats žodis. Tad labai svarbu, jei neužkabins pirmas epizodas savo vibe, toliau niekas nesikeis, tiesa pasakius absurdas tiktai stiprės. Aj ir jei nežinote apie Fallout muzika, tai ji paremta 50-60 Amerika… ir aš ją visą myliu! Tas retro futuristinis jausmas tiesiog, mhh mhhh mhhh. Tik nepasimeskite jei per žiaurias scenas jums gros linksmo nostalgiškos dainos… čia tiesiog Falllout… Crawl out Through the Fallout baby…. 

Taigi, pagrindinis dalykas kai kuri žaidimo adaptacija yra tai kaip gerai… na… adaptuoji žaidimą. Jei aš galiu sėdėti ir kas 5 minutes daryti Leonardo Dicaprio meme kur spragsi į ekraną sakydamas – op, čia iš Fallout 3, oh, Mr. House iš New Vegas, oh T-60 šarvai iš 4 dalies. Tai čia to pilną, ir beveik visko darymas praktiškai, sukuria tobulą realistiško pasaulio iliuziją. Tačiau tiesiog mesti 3 tūkstančius tau žinomų dalykų į veidą neužtenka, reikia juos suprasti, ir logiškai įstatyti į vietas. Kaip tai pavyko? Na, net jei ir yra kelios klaidos ar pakeitimai, jaučiais jog kūrėjai ne tik gerbė Fallout nuosavybę, bet turbūt patys ją žaidė… Nors šis sezonas jaučiasi labiau lyg žemės paruošimas antram raundui – kuris pagal tai kaip dėliojasi, turėtų būti daug sudėtingesnis savo moraliniais klausimais ir istorijos susikimu, tačiau tikrai žiūrėsime antrą sezoną.

Na tai būkime biedni bet teisingi – jei nesate Fallout žaidimų fanas, tai pati istoriją ir pabaiga gali tiesiog visiškai nieko nereikšti. Kas yra gan suprantama, juk kuri adaptacija būtent fanams. Tačiau vietomis buvo galima šiek tiek daugiau išsiplėsti apie patį pasaulį. Didelė dalis dramos remesi tuo, jog žinai kas vyksta kituose pasaulio kraštuose. Tai labiausiai kenkia, kai gan didelė dalis laiko skiriama kitoms mažesnėms istorijoms ir veikėjams. Fallout stengiasi perteikti toną ir pagrindinių veikėjų istorijas, ir pasaulio statymas nekrenta į 3 ar 4 vietą. Taip pat serialas ne visada pataiko į to pačio tono 10tuką, kai kada scenos perspaustos ar per kvailos, kitos atrodo nenutiktų jei veikėjai nebūtų patys skaitę scenarijaus. Ir taip, Fallout visata yra ironiškai komediškai depresyvi… bet pora scenų pabaigoje jautėsi labiau kvailos negu ironiškos. Ir jei paskutinį tokį mažą minusiuką, visgi manau, jog šou turi per daug veikėjų… yra priežastis kodėl žaidimuose visada esi vienas arba max 1 pakeleiviu…

Bendrai – 9/10
Malignant Apžvalga Malignant (2021) on IMDb

R
1h 51min
Crime, Horror, Mystery
2021

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 7/10

Malignant Apžvalga

Aprašymas: Medison paralyžiuojama šokiruojančių šiurpių žmogžudysčių vizijų, o jos kančios pablogėja, kai ji sužino, kad vaizdingi sapnai yra siaubinga realybė.

Melignant pradžioje pasirodys kaip neblogas siaubo filmas, sugebantis sukurti įtemptų scenų naudojant gan standartiškus tokio tipo filmo elementus. Tačiau istorijai besivystant pradedi pastebėti kaip viskas keista…  ir koki neįprasti siaubo filmui sprendimai priimami… Kartu ir veikėjai tampa labiau karikatūriški, iki tokio lygio kada pradedi savęs klausinėti – ar tai, ar tai turėtų būtu parodija/komedija? Kai „pareina” kėdė, viskas tampa aišku, ir dalykai sukrenta į vietas. Tai ne siaubo filmas, tai komedija kuris yra meilės laiškas 80-90 meto mažo biudžeto siaubiakams. Ir turiu pripažinti kai jau prasideda, tai absurdas pasiekę 11/10 ir labai sunku balsu nesijuokti iš to kas vyksta. Viskas čia perspausta ir jei suvibinsit su filmu, manau turėsite sunkiai pamirštama patirtį.

Produkcijos atžvilgiu filmas būtent toks koks reikia. Daugelis aktorių puikiai atitinka keistas lokacijas o specialieji efektai nėra per daug naudoti. Daugelis filmo elementų remiasi praktiniais efektais, tiek monstras, tiek lokacijos, kas leidžia įsijausti ir pačiam filmo pasauliui jaustis realistiškesniu. Dėl ko sakau kad produkcija tokia kokios reikia? Nes per gerai išdirbti efektai nebebūtų senų filmų parodiją. Tiesa pasakius manau, jog geresne kokybė pakenktų šio filmo mėgavimusi. Tai yra labiau patirtis negu kažkokia labai istorija. Ir supraskite, sukurti balansą tarp absoliučios nesąmonės ir logiškumo yra tikrai sunku. Tačiau tuo pačiu, Malignant primygtinai reikalauja jog būtumėte susipažinę su senais siaubo filmais ir net šiek tiek jų gamyba ir stilistika…

Na tai pagrindinė problema ir yra tai kad norint tikrai pasimėgauti šiuo filmu, reikia turėti nemaža žinių krepšelį. Jei jo neturėsite, ir nežinosite, jog būtina, galiu būti beveik garantuotas jog filmą vertinsite prastai… Ir tai kaip ir suprantama, norint sukurti tokį keista ir šokiruojantį projektą tenka paaukoti kažkiek žiūrovų. Be to pripažinsiu, pirma kartą žiūrint, filmas jaučiasi padrikas, kai kuriose vietose tikrai sunku suprasti kuria linkme Melignant aplamai nori keliauti. Kai kurie aktoriai jau per stipriai viską perspaudžia ir kartais tai išmeta iš filmo. Na ir čia kaip ir seniem filmams priklauso, bet pabaiga gan nuspėjama, ir realiai tiesiog nutinka be jokio realaus istorijos užbaigimo.. bet HEY, juks toks ir buvo šis nostalgiškas stilius…

Bendrai – 7/10
Turbo Kid Apžvalga Turbo Kid (2015) on IMDb

R
1h 33min
Adventure, Action, Comedy
2015

Techniškumas – 7/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 8/10

Turbo Kid Apžvalga

Aprašymas: 1997 m. postapokaliptinėje dykvietėje komiksų fanas perimą savo mėgstamo herojaus asmenybę, tam kad išgelbėtų entuziastingą draugę ir sustabdytų tironišką šių žemių valdovą.

Okay, jau pasimečiau, per pastaruosius metus mačiau tiek daug gerų ir šleikštulį keliančių praktinių efektų, jog net sunku išsirinkti. Ir nors čia veiksmas kur kas labiau perdėtas ir netikras, matosi keik meilės įdėta ir kaip kūrybingai viskas pateikta. Taip čia kraujo nežmoniškai daug…. ta prasme, kad vienas individas negali turėti TIEK daug kraujo savyje… ir taip kai kurie efektai silpnesni nei kiti… bet wow… nuo kažkur filmo vidurio, Turbo Kid pradėjo mane stebinti ne tik žiauriu kūrybingumu, bet ir pačios istorijos posūkiais. Puikus vakaro filmas, tik keista jog Turbo Kid yra filmas skirtas tikrai NE VAIKAMS.

Bendrai istorija ir pačiu jos išdėstymu kažko ypatingo gal čia ir nepamatysite. Tačiau buvau gan maloniai nustebęs kai daugelis humoro ir emocinių elementų filme puikiai tiko. Viskas tiesiog labai kvaila, toks filmas kur aš su draugeliais norėčiau nufilmuoti – bet filmas sugeba palaikyti balansą tarp absurdo humoro, besi-taškančio kraujo, ir realių veikėjų emocijų. Manau labiausiai šitam filmui padėjo sugebėjimas naudoti jau n kartų matytas klišes jų neperspaudus. Meilė seilės, veikėjai rėkiantys NEEEE, blogietis būtinai susijęs su pagrindiniu herojumi – filmo kūrėjai atrodo žino ką naudoją ir niekada neužsisėdi prie vienos minties. Dėl to kai kurios vietos gali jaustis šiek tiek ne rimtos, bet manau tai kaip tik prideda filmui savotiško svetimo žavesio. O ir šiaip, kur daugiau matėte post-apokaliptinių istorijų su BMX dviračiais ir 8 milijonais litrų kraujo?

Ei, na logiška, kad tas mažas biudžetas pasijaus filme. Kol komanda dirbusi prie praktinių efektų plušėjo iš peties, kompiuterinė grafika atrodo tragiškai. Ta prasme kartais wow… geriau galėjai šio kadro net nerodyti. Aktorių darbas irgi ne vienodas, nors vaikai čia atlieka  stebėtinai gera darbą, keli kiti veikėjai sunkiai limpa tokiai istorijai. O ir pati istorija gan nevienodai pasiskirsčiusi, vienos vietos pertemptos, kitos nutinka tiesiog per greit. Dar vienas dalykas… audio miksavimas… filmas stipriai, stipriai pagarsinęs muzikinį takelį ir prie to dar prisideda jog daugelis aktorių burba sau po nosimi – ir voila, keliose vietose be subtitru nebūčiau supratęs absoliučiai nieko. Na bent muzika nebloga tai šiek tiek atleistina.

Bendrai – 8/10
Bloody Hell Apžvalga Bloody Hell (2020) on IMDb

R
1h 33min
Horror, Action, Comedy
2020

Techniškumas – 7/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 8/10

Bloody Hell Apžvalga

Aprašymas: Jaunas vyras bėgdamas nuo savo paslaptingos praeities sprunka iš savo šalies. Bet gyvenimas negailestingas ir bandant pabėgti nuo vieno pragaro, užšokama ant kito, kurio patirtis privers atsigręžti į savo sąžinę.

Taip, mano mėgstamiausias žanras tapo siaubo komedijos. Ir čia tikrai viena iš geresnių. Gal filmas kažkuo ir nenustebins tačiau su lokacijomis, aktorių darbu, bei praktiniais efektais tikrai pasistengta iš peties. Pagrindinis veikėjas yra permetamas per daugybę „nesmagių” įvykių ir Ben O’Toole puikiai atlieka šį charizmatiško tačiau gan trenkto veikėjo vaidmenį. Bet čia ne standartinis keršto filmas, kartais gali net paklausti kuris iš veikėjų mėgaujasi smurtu labiau. Tai istorija kuri jums nebandys pasakyti nieko naujo, nedėlios filosofinių idėjų apie gyvenimą, čia viskas keista ir be stabdžių jau nuo pradžių. Bendrai tai kokybiškai sukonstruota ir krauju permirkusi komedija į kuria svarbu labai rimtai nežiūrėti.

Pats svarbiausias dalykas tokiuose filmuose yra įtampa ir chaotiškas jos išleidimas, kada pagaliau lazda atsisuka į piktadarius. Geras požymis kai filmas sugeba sukurti veikėjus kuriuos tiesiog nori pasmaugti… Čia būtent taip ir veiksmo viršūnė yra labai smagi… ooohoho, tiesiog smagu žiūrėti kai prasideda kerštas. Nors filmas neturi daug veikėjų, visgi sugalvoja keistų ir žiaurių situacijų visoms savo kovoms. Daug kraujo, daug smurto, daug veiksmo. Ir nors jau minėjau, jog filmas labai kažkuo nenustebins, paskutinė dalis buvo tikrai įdomiai sudėliota savo veikėjų spendimais. Drįsiu pasakyti, jog nesitikėjau to, tai jau vien tai didelis pliusas filmui.

Filmas atrodo neapsisprendžia dėl savo stiliaus – kartais viskas labai agresyvu ir greita, tačiau vietomis istoriją keistai per daug sulėtėja. Tas bendrai pasijaučia filmo ilgyje, jis per ilgas ir per trumpas vienu metu. Pirmoje pusėje pasėjama gan daug idėjų kurios manai, kad išsivystys ir bus svarbios pabaigoje, tačiau jos tiesiog pamirštamos. Filmas tikrai smagus tik atrodo reikėjo daugiau laiko apšlifuoti tiek istorijos tiek techninius kampus kurie dabar šiek tiek trukdo filmui. Bloody Hell tikrai geras pasirinkimas vakarui, tačiau ne visos filmo vietos jausis vienodai kokybiškos. Tiesa pasakius kai kur kameros darbas ir efektai atrodo nuostabiai… kitur lyg filmuota su GoPro.

Bendrai – 8/10
Deathgasm Apžvalga Deathgasm (2015) on IMDb

R
1h 26min
Horror, Action, Comedy
2015

Techniškumas – 10/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 7/10

Deathgasm Apžvalga

Aprašymas: Du paaugliai nesąmoningai iškviečia senovės blogio būtybę, vadinamą Akluoju. Pasinerdami į juodąją magiją jie bando pabėgti nuo savo kasdieninio gyvenimo – tik dabar, reikės ne tik pabėgti, bet ir kovoti!!!

Dabar labai rimtai pasakysiu, jog šis, šiek tiek random atrodantis filmas turi bene geriausius praktinius efektus kuriuos aš esu matęs. Ta prasme WOW – jau nuo pradžios, gali suprasti – „Oh jus rodysite viską, visą procesą, kuriame kiti filmai jau būtų paslėpę viską”. Čia aš tai tiesiog neatsistebėjau sumanumu ir visų turimų dalykų išnaudojimu, nes kartais net sunku pagauti kaip po perkūnais jie tai padarė ir kiek tai kainavo. Tai filmas tikrai tikrai ne visiems, nes net aš vis sau kartodamas – čia tik filmas – pora kartų vos neatpyliau ektoplazma… DEATH pavadinimo dalis atitinka filmą 100%. Bendrai čia pilnai atitinka BRUTAL metalo meme… nes čia daug kraujo, smurto, metalo, demonų, ir realiai visko ko tik norėtum iš tokio filmo. Ir kai pagalvoji kad viskąs ką matai ekrane buvo padaryta su 200 tūkstančių dolerių biudžetu tai tampa dar įspūdingiau, šiais laikais gali žiūrėt 15 milijonų kainavusį filmą kur nelabai gali pagauti kur kokybė ir pinigai prapuolė. Čia yra tikrų tikriausias metalas!

Na čia ne tik kraujai ir metalas. Šis filmas tai komedija ir dar romantikos žiupsnis įmestas dėl viso pikto. Romantinis elementas gan paprastas ir nelabai kažkur vystosi, tiesiog fantazija be jokios realios pabaigos. Tačiau komedijos pusė čia gan stipri. Taip daugelis humoro remiasi šlykštumu arba sausu paauglių sarkazmu, bet kai filmas varo visais cilindrais, tada tikrai varo visais. Supraskite, aš paprastas žmogus, jei veikėjai turi brutaliai kovoti su demonais naudodami sekso žaislus, tai beveik visada man bus juokinga, vien dėl to ant kiek tai kvaila idėja. Tad bendrai nesitikėkite protingo ar sumanaus humoro, tačiau tai kas yra manau labai gerai lipo šito filmo pusiau keptam pusiau virtam tonui. O ir aktoriai, nors didelių vardų čia nėra, atlieka visgi gerą darbą – bendrai vis pagalvoju apie šito filmo biudžetą ir kaip gerai gavosi galutinis variantas…

Eh, kaip gaila, kad bendra istorija ganėtinai nuspėjama ir veikėjai sukrenta į labai – labai paprastus rėmus. Kelis kart norėjau pasakyti – tau nereikėjo to daryti, galėjome kažką kitą o ne dar kartą standartinį nesusipratimą priklijuoti… Ir kai kurie veikėjai vienu metu elgiasi absoliučiai kvailai, ta prasme net wow, kitu metu lyg suprastų situaciją ir būtų tikri. To pasekmėje net ir filmo pabaigoje nelabai pražysti šių veikėjų, na tiek pat kiek pažinojai kokius klasės draugus su kuriais mažai bendraudavai. Nors kai kurie bandymai pamėgti šiuos veikėjus ir pavyksta, bendras emocinis veikėju supratimas lieka MEH. Dabar viskas per greit, per paprastai, galbūt būtų padėję atsisakyti SUPER standartinių ir nuvalkiotų istorijos posūkių ir labiau panagrinėti tik kelis veikėjus…

Bendrai – 8/10
The Brothers Sun Apžvalga The Brothers Sun (2024) on IMDb

TV-MA
8x1h
Drama, Action, Comedy
2024

Techniškumas – 7/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 7/10

The Brothers Sun Apžvalga

Aprašymas: Charlesas Sunas, Taipėjaus gangsteris, augintas kaip negailestingas žudikas, turi vykti į Los Andželą, kad apsaugotų savo motiną ir jaunesnįjį brolį po to, kai jo tėvą nušovė paslaptinga grupuotė.

Pradžia tai tikrai stipri! Daug kokybiškai nufilmuoto veiksmo, humoras kuris nėra perspaustas ir istorijos posūkiai kurių nesitikėjau. Kiekvienas veikėjas čia turi savo tikslus ir savo paslaptis, ir kai kurie emociniai momentai veikia labai gerai. Gali net pasijausti lyg būtum Sun šeimos dalis, o nežinia kas priešas ir kas draugas padeda palaikyti nuolatinę įtampą. Kovos nufilmuotos gražiai ir gali priminti OLD BOY arba RAID filmus, ir nėra bijoma parodyti gan brutalių scenų. Be to turiu pripažinti savo šališkumą, po Everything Everywhere All at Once, as tiesiog pamilau Michelle Yeoh ir beveik visi dalykai kuriuose ji vaidina gauna suktą tašką nuo manęs vien už tai. Moteriškė ne tik sugeba išspardyti šiknas bet ir perteikti sunkias emocijas ir drama.

Čia bus pliusas ir minusas – istorija gan pasikeičia savo sudėtimi ir tematika. Iš vienos pusės, pats serialas labiau pasineria į veikėjų jausmus, norus, ir emocijas – kas padaro juos įdomesnius ir labiau išdirbtus. Iš kitos puses, antra serialo dalis gali pasirodyti lyg antras sezonas, truputi lėtesnis ir nebe taip suinteresuotas į savo trilerio pusę. Visos pagrindinės kortos atskleidžiamos per greitai ir po to belieka stebėti kaip jos sukris. To pasekoje tampa vis sunkiau suprasti laiko tarpus, vienas scenas skiria kelios minutės, kitas dienos, ir daugelis jų jaučiasi gan silpnokai sujungtos viena su kita. Tačiau vėlgi, tai duoda laiko geriau pažinti pagrindinius veikėju, tik norėtųsi jog tas laikas būtų geriau subalansuotas su kitais elementais.

Vavaviva, pradėjome labai stipriai, tikrai, net nagus niežtėjo kitą epizodą žiūrėti… tačiau kai šis pirmas sezonas baigėsi, galėjome pasakyti tik – OKAY… Viskas kas prasideda labai įtemptai ir protingais veikėjų sprendimais, pasidaro gan kvailoka ir nuvalkiota. Pagrindinis blogietis kurio visi čia bijojo ne tik pasirodo absoliučiai nekompetentingas, tiesiog pradedi klausinėti kodėl kas nors jų turėtų bijoti. Vienu metu manau jog serialas man meluoja ir bus dar koks Plot Twistas. Čia toks variantas kur Kauno mafija būtų kelnes pridėję dėl būrio penktokų su 2 lazdom. Bendrai beveik visi istorijos posūkiai pabaigoje jaučiasi neišdirbti arba gan kvailoki. Taip pat nuo vidurio stipriai sumažėja veiksmo ir įdomių scenų, veikėjai tiesiog kalba, tada dar kalba, tada dar kalba. Niekada nesijaučia jog policija ar kiti miesto gyventojai egzistuotu. Bendrai, viskas jaučiasi nesufokusuotai, lyg pradžia buvo išdirbta pardavimui o galą turėjo pabėgomis sudėti.

Bendrai – 7/10

Visos Apžvalgos

Pasiūlyk ką žiūrėti - Filmų Apžvalgos/Filmu Rekomendacijos - Nauji, seni, geri, blogi, o gal gerai-blogi? Va čia tai rasite visokio kino kratinį ir tai dėl to kad Kinas, tokia plati sfera. Retai gali rasti filmą kuris būtų toks pat, na taip, galime pajuokauti apie Holivudas kuris perdarinėja kiekviena idėja kuri bent kiek pasiseka arba apie tuos kūrėjus kurie savo istorija jau 5 kartą perpasakoją.

Tačiau kiekviena istorija taip pat skirtinga kaip ir dvi snaigės krentančios žvarbų žiemos vakarą (truputį romantikos įvesti reikia), taip jos gali būti vienodos iš šalies, tačiau aktoriai, kaip filmas buvo statomas, ar net jo kultūrinis įnašas, viskas bus šiek tiek kitaip, šiek tiek pajudėję. Juk labai kvaila paimti filmą pastatytą prieš 50 metų ir kaltinti jį tuo, kad dabar neatitinka šiuolaikinių visuomenės standartų ar įsitikinimų.

Filmų Apžvalgos/Filmu Rekomendacijos mano kuklia nuomonę, turi būti vis skirtingos, juk visi filmai turi savo tam tikrą auditoriją. Taip direktoriai ir aktoriai gali turėti kitas idėjas, galbūt tai kuriama vien tik tam kad užsidirbti daugiau pinigų, kad išnaudoti egzistuojančią istoriją, ar kartais tiesiog papasakoti kam nors tai kas jau dešimtmetį sukasi autoriaus galvoje. Tačiau pats filmas, egzistuoja kaip tam tikra laiko kapsulė, kūrinys kuris yra kartu ir visų prie jo dirbančių žmonių dalis, bet kartu ir atskira "būtybė". Tad vienintelis šios "būtybės" tikslas yra surasti savo auditoriją ir jei patikti.

Tad jei filmas jums patiko, viskas, jis atliko savo darbą ir jūs gavote to ko norėjote iš šitų mainų - Jūs gerai praleidote laiko o filmas gavo naują gerbėją. Tačiau į kiekvieną filmą taip pat reikėtų žiūrėti kritiškai, klausiant kas jame veikia ir kas galėjo būti kitaip. Dėl ko? Paprasta, visada norisi daugiau "Prožektoriaus Šviesos" duoti tiems kūrėjams kurie stengiasi daugiau, kurie pridėjo ta extra pastangų, ir tikrai stengėsi. Žinoma, ne visada gali pasakyti kada kas stengėsi, bet kai kurie projektai "jaučiasi" labiau nuoširdūs.Pasiūlyk ką žiūrėti!