Wednesday Apžvalga

Wednesday Apžvalga

Trumpai:

Siaubinga ir antgamtine paslaptimi persmelkti Trečiadienė Adams mokslo metai Nevermoro akademijoje. Akademijoje Trečiadienė bandys įvaldyti besiformuojančias psichines galias, išspręsti žudynių, siaubiančių vietinį miestą, paslaptį ir įminti antgamtinę mįslę, į kurią prieš 25 metus įpainiojo jos tėvai.

Wednesday Apžvalga  Wednesday
(2022) on IMDb

TV-14
45min
Comedy, Crime, Family
2022-

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Wednesday Apžvalga

Aprašymas: Siaubinga ir antgamtine paslaptimi persmelkti Trečiadienė Adams mokslo metai Nevermoro akademijoje. Akademijoje Trečiadienė bandys įvaldyti besiformuojančias psichines galias, išspręsti žudynių, siaubiančių vietinį miestą, paslaptį ir įminti antgamtinę mįslę, į kurią prieš 25 metus įpainiojo jos tėvai.

Tim Burtono stilius nenuvilia. Muzika, kostiumai, kamerų kampai, pačios lokacijos, viskas turi sodrų gotikos jausmą, tačiau ne tiek daug, kad jaustųsi perspaustą. Ir nors galėčiau pasakyti, kad serialas turi savo unikalų stilių, jis vis tiek jaučiasi lyg vyktų Adamsų šeimynėlės visatoje. Veikėjai linksmi, keisti, kartais kvaili, bet aš to ir tikėjausi iš serialo apie Trečiadienės nuotykius. Visi aktoriai atlieka beveik tobula darbą pridėdami šiai istorijai savo žavesio, bet žinoma pagrindinė aktorė – Jenna Ortega nusipelno didžiausių laurų.

Jau pasiilgau gerai sukonstruotų paslapčių ir detektyvinių istorijų. Wednesday yra puikus tokio tipo pavyzdys. Kiekvienas epizodas čia atskleidžia kažką tuo pačiu užduodant naujų klausimų. Beveik visi istorijos posūkiai yra puikiai paruošti ir sukonstruoti, kada nesijauti jog serialas kažką slėpė nuo tavęs. Manau daugelio atsakymų net nesitikėsite, o kai kurie veikėjai parodys visiškai kitokias spalvas nei jums gali atrodyti iš pirmo epizodo. Nesitikėkite kažkokios DARK tipo užsuktos paslapties kur iš nosies kraujas bėgt pradeda vos bandant suprasti kas vyksta. Viskas paprasčiau tačiau to labai užtenka.

Wednesday kartais truputį per daug primena Harry Potrį. Ne tik kažkokiu išskirtiniu šiam mokyklai sportu, bet ir taip kaip viskas atrodo. Pati mokykla, uniformos, mokinių suskirstymas, keisti ir specifiški mokytojai. Tai šiek tiek atima iš šio serialo unikalumo, tačiau tik labai nedidelę dalį. Kai kurie epizodai taip pat gali jaustis keistai išdėliotos, lyg istorija retkarčiais sustoja ir vėl prasideda iš naujo. Bet kaip pirma sezonui, šis blynas puikiai iškeptas.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.