Final Space Apžvalga

Final Space Apžvalga

Trumpai:

Astronautas, vardu Gary, ir jo planetą naikinantis pagalbininkas Mooncake leidžiasi į serijines keliones per kosmosą, siekdami atskleisti paslaptį, kur visata iš tikrųjų baigiasi ir ar kita pusė iš tikrųjų egzistuoja. Savo kelionių metų mūsų komanda patirs daug nuotykių, susipažins su skirtingais bei smagiais veikėjais, ir išgyvens netektį ar skausmą kuris lieka visam gyvenimui…

Final  Final Space
(2018) on IMDb

TV-14
30min
Animation, Action, Adventure
2018–2021

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

Final Space

Aprašymas: Astronautas, vardu Gary, ir jo planetą naikinantis pagalbininkas Mooncake leidžiasi į serijines keliones per kosmosą, siekdami atskleisti paslaptį, kur visata iš tikrųjų baigiasi ir ar kita pusė iš tikrųjų egzistuoja. Savo kelionių metų mūsų komanda patirs daug nuotykių, susipažins su skirtingais bei smagiais veikėjais, ir išgyvens netektį ar skausmą kuris lieka visam gyvenimui…

Jei va dabar prikeliat manę iš miego ir liepiat pasakyti patį man labiausiai strigusį serialą, turbūt iš karto tai būtų FINAL SPACE. Taip, turim ir Simpsonus, turime ir Futuramas, net Rick and Morty, bet ne vienas iš jų nesugebėdavo veikėjus paversti beveik tavo draugais, jaustis tiesiog paprastais žmonėmis kurie atlieka nepaprastas užduotis. Dažniausiai į „Goofy” veikėjus reaguoju gan atgrasiai, labai lengva juos tiesiog padaryti lyg karikatūras. Bet šis serialas sugebėjo mane pralaužti ir po antro sezono šie veikėjai ne tik tapo vienais mano mėgstamiausiu, bet ir sugebėjo sukurti, tiesa pasakius, tikrai įdomią visata, kurios ne taip dažnai gali ir atrasti kažkur kitur.

Visa šou kokybės prasme, muzika, animacija, veikėjais, keisčiausiomis idėjomis, tiktai auga ir gerėja kiekvieną sezoną. Pirmo epizodo turbūt net nelabai palyginsi su paskutiniais. Pradžioje jautiesi lyg čia būtų dar savim nelabai pasitikintys kūrėjai, paprasti veikėjai ir gan paprastas humoras. Tačiau pabaigoje pamatai ką ši kompanija gali išspausti iš tikro kad nebijo parodyti tau sudėtingesnių emocijų ir nelaikyti tavęs visą laiką už rankos. Keisčiausia, kad pats jautiesi augdamas su šiais veikėjais, atrodo tave užkrečia keista motyvacija ir… ‘gerumu’. Taip tai tikrai nebus „smegenis” spranginanti istorija kurios kiekvienas posūkis bus netikėtas, tačiau tai be galo šilta, linksma, ir įdomi istoriją kuria galima žiūrėti dar ir dar.

Labiausiai man įstrigo šis pasaulis, jų pabaisų dizainas, animacijos ir pats serialo tonas. Nors istorija nėra labai išskirtinė, visi dalykai lieka tokioje mažoje paslaptyje, kada kiekvienas epizodas sugeba tave kažkuo nustebinti bet ir per daug neiškristi iš rikiuotės. Tai labiausiai pasijaučia trečiame sezone, kada kūrėjai sugeba prigalvoti keisčiausių idėjų ir įvykių, tai leidžia serialui jaustis „šviežiam”. Kiekvienas sezonas jaučiasi kaip atskiras nuotykis su jau pražystamais veikėjais, o ne tik dar vienas to pačio „š” epizodas.

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.