Weird Apžvalga

Weird Apžvalga

Trumpai:

Vaidybinis biografinis filmas Apie įžymiojo Alo Jankovičiaus gyvenimą ir jo parodijas: nuo pirmojo prisilietimo prie akordeono iki dramų su Madona bei nesutarimų su grupe.

Weird Apžvalga Weird: The Al Yankovic Story (2022) on IMDb

TV-14
1h 48min
Comedy, Crime, Music
2022

Techniškumas – 8/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Weird Apžvalga

Aprašymas: Vaidybinis biografinis filmas Apie įžymiojo Alo Jankovičiaus gyvenimą ir jo parodijas: nuo pirmojo prisilietimo prie akordeono iki dramų su Madona bei nesutarimų su grupe.

Pirma, didžiausia šio filmo patrauklumo dalis priklausys nuo to ant kiek pražystate Weird AL Yankovich kaip artistą ir kiek klausote jo muziko. Jei šį vardą girdite pirmą kartą, Weird vis tiek gali patikti, tačiau dalis istorijos jausis lyg išsibarstęs karštligės sapnas. Tačiau… asmeniškai aš labai mėgstu AL Yankovich, o pastaruoju metu pradėjau vis labiau mėgti Daniel RadCliff kaip aktorių, tad visas šitas kratinys atrodo specialiai sukonstruotas man. Ir žinant asmenybes, atskiras dainas, ir šiek tiek 90-00 istorijos, Weird tampa vienu smagiausių ir kvailiausių filmų kuriuos galiu rekomenduoti. Čia viskas išpūsta, pakeista, ir perspausta iki tokio kvailo lygio, jog iki šiol negaliu nustot stebėtis. Be tooooo, man gan patinka akordeonas, tai dar vienas pliusas šiam filmui!

Pasikartosiu, yra tokia kategorija filmų, kuriuos žiūrėdamas jauti, kad visi tiesiog gerai perlaido laiką stengdamiesi tau duoti kažką kvailo… kvailo, bet iš visos širdies. Ir visos klaidos ar prasti efektai tokiuose kūriniuose tampa atleidžiami, nes jau geriau techniškai „silpnesnis” filmas nei dar vienas besielis Holivudo studijų darbas kur svarbiausiai – MONEY MONEY MONEY! Visa tai tiesiog pasakyti, kad filmas turi gan kvailų vietų, prastų efektų, ar kitokių kliurkų. Bet vien Weird istorijos greitis, bendra filmo trukmė, ir nurauti nusišnekėjimai, neleidžia susikoncentruoti į tas kliurkas, o tiesiog gerai perleisti momentą, lyg ant linksmų kalnelių, kur po visko klausi – pala, o kas čia tika buvo?!

Filmas prasideda gan glaustai ir nuosekliai, tačiau vidurį supranti, kad dalykai tiesiog vyksta… tiesa pasakius kai pradėjo eiti kreditai, akimirka pagalvojau jog tai tiesiog prikolas, ir toliau eis filmas, bet NOP, čia pabaiga tiesiog „Išdyksta”. Realiai, filmas vis labiau greitėja, ir viskas atrodo sukrenta vienu metu. Bet manau čia „prakeiksmas” kada į pabaigą ištuštėja lėšos ir motyvacija visų kas dirba prie tokių projektų. Be to labai svarbu paminėti, kad Weird humoras yra… na… keistokas, ir ne visada pataiko. Kitiem šis stilius gali pasirodyti šiek tiek perspaustas ar „Cringe”, tačiau svarbu suprasti, kad toks filmo tikslas, juk jis – KEISTASIS AL…

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.