Transformers: Rise of the Beasts Apžvalga

Transformers: Rise of the Beasts Apžvalga

Trumpai:

Per milijonus metų mūsų pasaulis pasikeitė. Ir dabar kai kas prabudo. Žemės planeta dar niekada nebuvo susidūrusi su tokia grėsme. Artėja tamsa. Antrajame „Transformerių“ šeimos priešistorės filme veiksmas vyksta praėjus septyneriems metams po to, kai nebyli Kamanė susidraugavo su paaugle Čarle. Du jaunuoliai iš Bruklino bendradarbiaudami su autobotais ir jų lyderiu Optimus Praimu patenka į įsisenėjusį konfliktą su dar neregėtais robotais-žvėrimis.

Transformers: Rise of the Beasts Apžvalga Transformers: Rise of the Beasts (2023) on IMDb

PG-13
2h 07min
Sci-Fi, Adventure, Action
2023

Techniškumas – 8/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 7/10

Transformers: Rise of the Beasts Apžvalga

Aprašymas: Per milijonus metų mūsų pasaulis pasikeitė. Ir dabar kai kas prabudo. Žemės planeta dar niekada nebuvo susidūrusi su tokia grėsme. Artėja tamsa. Antrajame „Transformerių“ šeimos priešistorės filme veiksmas vyksta praėjus septyneriems metams po to, kai nebyli Kamanė susidraugavo su paaugle Čarle. Du jaunuoliai iš Bruklino bendradarbiaudami su autobotais ir jų lyderiu Optimus Praimu patenka į įsisenėjusį konfliktą su dar neregėtais robotais-žvėrimis.

Wow, aš vis dar negaliu patikėti, jog Transformerių filme nenorėjau visiems žmoniškiem veikėjams prarašyti per galvą. Oj supraskite, šie veikėjai tikrai nėra nei Šekspyriniai, nei kažkuo labai išdirbti, tačiau po to Š ką turėjome pirmais filmais čia atrodo lyg patekau į rojų. Niekas nerėkę, nekalba apie klyno reikalus, ar nerodo šiknos… patikėkite… šiam eksperimentui peržiūrėjai tris pirmus Transformers filmus, ir po paraleis, bet ausys pradėjo kraujuoti nuo pastovaus nesamanių šnekėjimo. Aš nesu prieš Michael Bay, tiesa pasakius manau, kad jo stilius yra gan įdomus ir bendrai tai talentingas kūrėjas. Tačiau Transformerių filmai buvo aiškiai ne jam, ir vien dėl to jie jautėsi lyg 5 klasės išvyką kur visi klykia vienas per kitą. Kad ir kaip keistai nuskambėtų, bet per Transformerių filmą noriu pamatyti, na…kažką darančius  Transformerius o ne klausytis apie kažkokio idioto meilės gyvenimą, ar jo santykius su tėvais. Rise of tThe Beast tikrai nėra tobulas filmas, tačiau tai bent jau jaučiasi kaip 10-tokų mokyklinė kelionė, nebe 5-tokų.

Manau pagrindinis pliusas, kad filmas jaučiasi lyg būtų senas geras Vasaros Blockbusteris, toks kur per daug neapsikrauna bet duoda geros nuotaikos per beprotiškus karščius. Ši Transformerių istorija yra daug labiau spalvota, gyva, ir energinga. Čia gali rasti daugybę nuostabiai atrodančių gamtos ar architektūros kadrų, o pačios Transformerių kovos turi daug daugiau svorio ir galios. Net ir muzika, atrodo truputį geriau pritaikytą tokiai istorijai. Bendrai filmas neprailgsta, nes tiesa pasakius tai labiau „klasikinis” nuotykis, na žinote kur veikėjai keliauja po įvairias puikiai atrodančias šalis ieškodami kažkokio super mega svarbaus daikto. Tad nors ir viskas čia bus matyta, ir gal vietomis, galėsite jaustis lyg čia labiau orientuotasi į jaunesnę auditoriją, bendrai tai veiksmo ir humore pilnas vasariškas filmas. Po niūrių, nespalvotų, ir nešvariai atrodančių Michael Bay kūrinių, čia lyg gurkšnis gryn… ne, tiesiog, grynesnio oro.

Vien tai, jog tai geras Transformerių filmas nereiškia, kad tai bendrai gera istoriją. Veikėjai labai greitai užsiveda ir pasiryžta aukoti savo gyvybes dėl… kažko, na taip, išgelbėti žemę… bet aš dar bent minutę pagalvočiau prieš metant save į karą su 30 kart didesniais ROBOTAIS! Taip pat labai grojama emocijų pieninu, karts nuo karto nutinka „liūdnas” momentas kur graudžiai groja mažas smuikelis. Žinoma daugelis jų yra netikros situacijos ir veikėjas dėl kurių liūdėjai staiga vėl gyvas. Ir čia gal prakeiksmas Holivude? Bet kuo labiau filmo pavadinimas susijęs su specifiniais veikėjais tuo mažiau jie pasirodys ekrane. Tad tiesa pasakius, daugelis Žvėrių Transformerių net neturi vienos dialogo linijos, ką jau kalbėti jog būtų pilnaverčiai veikėjai. Bendrai, link filmo pabaigos, pradėjau pamiršinėti jog jie net egzistuoją. Pala…. as jau darausi piktesnis ant filmo…Gerai… O pabaigoje tas istorijos šokinėjimas pirmyn atgal susuko galva – „o ne viskas prarasta” groja liūdna muzika, kitas veikėjas – „bet gal ne viskas prarastą, aš pamiršau pasakyti…” ir taip kokios 4 kartus…

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.