Bullet Train Apžvalga

Bullet Train Apžvalga

Trumpai:

Brad‘as Pitt‘as vaidina samdomą žudiką itin mielu kodiniu vardu: Boružėlė. Vyras jau ketino eiti į pensiją mėgautis sąžiningai per gyvenimą uždirbtais pinigėliais, bet jo koordinatorė Marija (aktorė Sandra Bullock) įkalba Boružėlę dar vienai – tikrai tikrai paskutinei – misijai: greitajame traukinyje Tokijas-Morioka surasti ir pristatyti jai paslaptingą lagaminėlį. Suviliotas užduoties lengvumo ir tikrai padoraus atlygio, kad ir labai nenorėdamas, Boružėlė galų gale „pasirašo“ dar vienam darbeliui. Ieškodamas traukinyje lagaminėlio, Boružėlė susiduria su keliais savo kolegomis, kurie irgi tikrai važiuoja ne atostogauti…

Bullet Train Apžvalga  Bullet Train
(2022) on IMDb

R
2h 07min
Action, Comedy, Thriller
2022

Techniškumas – 9/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 9/10

Bullet Train Apžvalga

Aprašymas: Brad‘as Pitt‘as vaidina samdomą žudiką itin mielu kodiniu vardu: Boružėlė. Vyras jau ketino eiti į pensiją mėgautis sąžiningai per gyvenimą uždirbtais pinigėliais, bet jo koordinatorė Marija (aktorė Sandra Bullock) įkalba Boružėlę dar vienai – tikrai tikrai paskutinei – misijai: greitajame traukinyje Tokijas-Morioka surasti ir pristatyti jai paslaptingą lagaminėlį. Suviliotas užduoties lengvumo ir tikrai padoraus atlygio, kad ir labai nenorėdamas, Boružėlė galų gale „pasirašo“ dar vienam darbeliui. Ieškodamas traukinyje lagaminėlio, Boružėlė susiduria su keliais savo kolegomis, kurie irgi tikrai važiuoja ne atostogauti…

Čia toks miksas tarp John Wick ir senų gaujų filmų tokių kaip Lock, Stock and Two Smoking Barrels arba to pačio Brad Pitt vaidintas Snatch. Istoriją beveik nė karto neima savęs „už rimta”. Taip kaip kokiam One-Punch Man, kur daug veikėjų turi labai rimtas istorijas, bet didelė humoro dalis yra tai, kad filmui ir pagrindiniam veikėjui, visos tos „rimtos” istorijos visiškai nerūpi. Ir pasakysiu, manau, kad Brad šiam vaidmeniui tinka puikiai, jis atrodo ir elgiasi lyg toks veikėjas kuris laisvai galėtų pakrauti tau malkų, tačiau tuo pačiu metu jis pakankamai socialiai keistas ir vis patenkantis į „lipnias” situacijas, kad šiek tiek net užjaustum jį.

Šis filmas turi labai gera muzikinį takelį ir specialiuosius efektus. Taip, kai kur jie atrodo šiek tiek prasčiau, bet visas filmo tonas prilimpa tokiems perdėtiems efektams ir visas filmas jaučiasi turinti savo „stilių”. Žinoma, svarbiausias dalykas tokioje istorijoje yra kovos scenos ir situacijos kurios vis „blogėja”. Abu dalykai čia padaryti super, viskas pateikta greitai ir kuo toliau tuo labiau veikėjai įtakoją vienas kito situacijas iki kol jos tampa absurdiškos.

Filme keli veikėjai turi tokį keista dalyką kai dažnai savo dialogą arba išbrunzgia greitai arba burba, ir kartais turi net įsitempti bandydamas suprasti ką po perkūnais kas sako. Ačiū dievui už subtitrus… Kai kuriose istorijos vietose gali pasijausti šiek tiek lyg visas veiksmas sustoja dėl kažkokios situacijos. Atrodo kiti traukinio keleiviai ir bendrai kitos traukinio dalys neįtakotų istorijos ir egzistuotų tiktai kada rašytojams reikia. Filmas gali jaustis vietomis išsimėtęs ar keistokai sudėliotas, bet tai ką jis jums pažada, duoda net su kaupu!

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.