Blue Eye Samurai Apžvalga

Blue Eye Samurai Apžvalga

Trumpai:

Vedama svajonės atkeršyti tiems, dėl kurių ji buvo atstumta Edo laikotarpio Japonijoje, jauna karė išsikertą kruviną kelią link to likimo kurio ji trokšta pati.

Blue Eye Samurai Apžvalga Blue Eye Samurai (2023) on IMDb

TV-MA
45min
Action, Adventure, Comedy
2023-

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 10/10

Blue Eye Samurai Apžvalga

Aprašymas: Vedama svajonės atkeršyti tiems, dėl kurių ji buvo atstumta Edo laikotarpio Japonijoje, jauna karė išsikertą kruviną kelią link to likimo kurio ji trokšta pati.

Pirma, daugelis šio anime scenų galima tiesiog kabinti ant sienų kaip paveikslus. Laikai, kada 3D animacija rėždavo akį ir būdavo vienas didžiausių minusų jau praėjo. Tai aišku galioja ne visiem anime, tačiau bent jau matosi geras progresas. Vis gi stilius tampa svarbiau už vienodai išlaikyta struktūrą, nes nu juk reikia. Čia galima rasti įvairiausių skirtingos animacijos formatų kurie tiesiog susilieja į vieną kūrinį – 2D, 3D, guašas, sketchinimas. Spalvos tokios sodrios jog momentais atrodo iššoks iš ekrano. Jei iškart norisi serialą žiūrėti ant pačio didžiausio ekrano, tai daug ką pasako. Tiesiog Blue Eye Samurai šauna visais cilindrais nuo pat pradžių ir iki pat paskutinės minutės tiesiog būna saldainis akims. Tačiau ne tik pati animacija čia ima valdžia – veikėjų dizainai ir jų įgarsinimas jaučiasi kartu pažįstamas ir unikalus kiekvienam iš jų. O ant viso to dar uždėjus puikia muziką ir gerai išdirbtus garso efektus… na tai tada, as peržiūriu visą pirmą sezoną per 1 dieną… Kam tas miegas reikalingas?!

Vienas man svarbiausių dalykų, yra geras istorijos balansas. Manau visi matėme filmų, kuriuose viskas blogai, ir liūdna, ar atvirkščiai, komedijų kuriose nė vienas veikėjas negali verkti ar nusiminti. Bet man tokios istorijos jaučiasi negyvos ir neatspindi pasaulio, tad pasąmoniškai visada žinai kad tai netikra… O Blue Eyed Samurai sugeba subalsuoti tiek daug žiaurių scenų, tiek kartais gan kvailoko humoro, tiek gan tamsių ir nelabai mietų temų. Čia tokia animacija kurioje rodomos nuogystės ne dėl to, kad FAN Servise 13 mečiam… ne čia viskas daug rimčiau. Žinoma prostitutės rodys savo kūną ir tai nedaroma vulgariai ar nepagarbiai. Tiesa pasakius, ši istorija yra gan stipriai feministinė, ji komentuoja daug apie moters vieta senovės sistemose, pokyčius, tačiau nepametą pagrindinės minties – moteris pati kuria sau likimą, ir nesvarbu ar tas likimas būti mama ar šalies valdovę.

Jei rimtai, tai labai nedaug trūko jok ši istorija taptų pilnu 10tuku, tikrai labai nedaug… Pirma problema pasijaučia serialui įpusėjus. Pradžioje vykusios kovos kurios buvo gan įtikinamos ir sekė logika, vėliau virsta momentais kurie šiek tiek perspaudžia lazdą. Kai kovojama ne su 5, o su 50 priešų – pradedi galvoti – „o ką kiti 40 priešų veikia šiuo metu?”. Taip pat ir mūsų pagrindinės herojės išgyvenami dalykai tampa vis labiau neįtikėtini ir net neįsivaizduoji kaip su tokiom žaizdom kas nors dar galėtų bent pajudėti. Taip pat maža problema atsiranda su ginklais- vienu momentu armijos yra nesustabdomos nes turi šaunamuosius ginklus, tačiau kitomis vietomis jie pradeda jų nebenaudoti, ir tai pasistebi, ypatingai tada kai sudėjai tiek daug įtampos ir istorijos būtent į ginklų aspektą. Be to turiu tokią kvailą nuojauta, kad link pabaigos kūrėjai pradėjo trūkti laiko, nes pati pabaiga, nors tikrai smagi, šiek tiek skuba, ir ne taip detaliai paruošią viską antram sezonui kaip iš pradžių atrodė. BET DIEVE ŠVENTAS, PRAŠAU, DUOKITE MAN 2 SEZONĄ, KUO DAUGIAU TOKIŲ ISTORIJŲ!!!!!!!

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.