Kung Fu Hustle Apžvalga

Kung Fu Hustle Apžvalga

Trumpai:

Smulkus vagišius Singas ir jo bičiulis trokšta tapti gangsteriais. Jie ryžtasi apsimesti garsiausios miesto nusikaltėlių grupuotės nariais ir apvogti kaimelio kirpėją. Visiškai nepavykęs pokštas iš tiesų atkreipia gangsterių vado dėmesį ir šis paskelbia kaimelio gyventojams viešą mirties nuosprendį. Juos pradeda terorizuoti negailestingi gangsteriai ir legendinis samdomas žudikas „Pabaisa”, kuris net neįtaria, kad tarp tų neturtingų kaimiečių yra keli profesionalūs kung fu meistrai.

Kung Fu Hustle Apžvalga  Kung fu
(2004) on IMDb

R
1h 39min
Comedy, Action, Fantasy
2004

Techniškumas – 8/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 7/10

Kung Fu Hustle

Aprašymas: Smulkus vagišius Singas ir jo bičiulis trokšta tapti gangsteriais. Jie ryžtasi apsimesti garsiausios miesto nusikaltėlių grupuotės nariais ir apvogti kaimelio kirpėją. Visiškai nepavykęs pokštas iš tiesų atkreipia gangsterių vado dėmesį ir šis paskelbia kaimelio gyventojams viešą mirties nuosprendį. Juos pradeda terorizuoti negailestingi gangsteriai ir legendinis samdomas žudikas „Pabaisa”, kuris net neįtaria, kad tarp tų neturtingų kaimiečių yra keli profesionalūs kung fu meistrai.

Pripažinsiu iš karto, šį filmą esu „matęs” tik iš memes, jis kažkaip praslydo mano radarą būnant dar jaunam ir gražiam. Bet WOW, čia stumia gan stipriai, ir gerai, kad pasilikau šią istoriją būtent niūrokam vakarui. Kung Fu Husle labai stipriai įkvėptas senų kovos menų filmų, kvailų komedijų, ir skraidančia choreografiją pasižyminčių kovos scenų. Viską sudėjus gauni gan nebloga veiksmo komedija kuri kartais gali jaustis truputėlį be tikslo, bet tik kartais. Bendrai galėčiau pavadinti šia istoriją labai „šilta” ir jaukia, veikėjai nuoširdūs ir nors humoro čia tikrai netrūksta, filmo gale supratau, kad vis dėl to daugelis momentų kurie labiausiai įsiminė buvo ne dėl veiksmo, o dėl to kas tą veiksmą darė.

Ar mėgstate senus Jakie Chan ar kitus kovos menų filmus? Na tuos kur žmonės skraido per pusę kambario ir naudodami 5 kardus vienu metu? Filmas labai ekscentriškas ir šios kovos scenos dažnai turi labai daug aktorių, tikrai labai daug aktorių, kas duoda istorijai „didesnės” reikšmės jausmą. Tikrai rekomenduoju šį filmą, čia veiksmo tiek daug, kad… pridėjus kiek yra aktorių, visko gal net truputį per daug… bet beveik visas veiksmas ir kovos scenos padarytos labai gerai, o kas labiausiai patiko, kad kovojama gan skirtingais ginklais ir stiliais, ne viena scena mane nustebino savo sprendimais. Kas kiek keisčiau, tai kad čia mistikos bei fantazijos elementų netrūksta, nors tikėjausi labiau „įžemintos” istorijos. Filmas randa naujas idėjas iki pat paskutinio kadro. Tik asmeniškai, norėjosi, kad daugiau veikėjų turėtų laiko pasimušti, visgi kuo daugiau tuo linksmiau.

Filmas jaučiasi labai labai ilgas, taip kokius du kart ilgesnis nei iš tikro yra. Dėl to galiu garantuoti, kad yra kaltas pačios istorijos šokinėjimas ir vis prasidėjimas atrodo iš naujo. Pačioje pradžioje, ir gan ilgą laiką, sunku pasakyti kokia bus pagrindinė filmo istoriją, atrodo jau kaip ir pagavai, bet tada viskas pasisuka kita linkme. Tarpai tarp veiksmo scenų sudėlioti ne taip kaip norėtųsi, tad jos nors ir geros tačiau viena po kitos pradeda jaustis gan varginančiai. Čia buvo tiek šansų padaryti kažką tikrai įdomaus su visais veikėjais kuriuos filmas pradžioje pristatė, tačiau istoriją tuo nepasinaudojo ir pasiliko prie nuvalkiotos – „išrinktojo” struktūros, gaila. Bendrai filmo kulminacija taip atrodo ir nieko nepasako, dabar galvoju, ar aplamai filmas turėjo bent kokia logišką pradžia… 

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.