Spider-Man: Across the Spider-Verse Apžvalga

Spider-Man: Across the Spider-Verse Apžvalga

Trumpai:

Po susitikimo su Gven Staisi, Bruklino rajono draugiškasis Žmogus-Voras katapultuojasi per Multivisatą, kur susitinka su Žmonių-vorų komanda, kuriai pavesta apsaugoti patį jos egzistavimą. Tačiau kai herojai susiginčija, kaip susidoroti su nauja grėsme, Milesas atsiduria vienas prieš kitus Žmones-Vorus.

Spider-Man: Across the Spider-Verse Apžvalga Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) on IMDb

PG
2h 20min
Animation, Adventure, Action
2023

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 10/10

Spider-Man: Across the Spider-Verse Apžvalga

Aprašymas: Po susitikimo su Gven Staisi, Bruklino rajono draugiškasis Žmogus-Voras katapultuojasi per Multivisatą, kur susitinka su Žmonių-vorų komanda, kuriai pavesta apsaugoti patį jos egzistavimą. Tačiau kai herojai susiginčija, kaip susidoroti su nauja grėsme, Milesas atsiduria vienas prieš kitus Žmones-Vorus.

NETURIU ŽODŽIŲ – ne rimtai, net nežinau kaip jums paaiškint ant kiek nuostabiai, nepakartojamai, ir išdirbtai viskas čia atrodo. Jau net nekalbu, kad Across the Spider-Verse pilnas tiek veiksmo, veikėjų, ir mažų juokelių, jog turėtum filmą stabdyti kas 3 sekundes, kad viską spėtum pamatyti. Bet…ah… kūrybingumas… čia atrodo, kad niekas jo neribojo ir nestatė į kūrėjų į rėmus, todėl šis Spider-Man jaučiasi toks gyvas ir energingas. Filmas keičia animacijos stilius, kadrų greitį, net įmeta realių aktorių, viskas tam kad sukurti kažką UNIKALAUS. Ir taip, taip, šis žodis dažnai vartojamas ne vietoje, bet nuoširdžiai manau kad Spider Verse filmai yra vieni įdomiausių ir unikaliausių dalykų kas nutiko animacijai per pastaruosius 10 metų. Visi po Across the Spider-Verse išėję filmai turės gerai pasistengti bent prisivyti šį ŠEDEVRĄ!

Okay, tarkim išmeskime visą „žada atimančia” animacija… ir liks… labai kokybiškas bei stiprus filmas apie būvima savimi ir tai kad patys kalame savo likimą. Čia nėra komiškai blogų veikėjų, perspaustų ar nesąmoningų scenų kur kažkas kalba vien klišėmis. Tiesa pasakius kelios idėjos atrodo labiau sukonstruotos tėvams o ne vaikams ir filmas tampa tiek apie žmogų vorą tiek apie jo tėvus. Bendrai audio miksavimu, balso aktorių darbu,  scenų trukme viskas išblizginta iki maksimumo. Ir vienas dalykas kas šiek tiek mane gąsdina yra tai kad jau šiame filme buvo visko tiek daug ir taip įdomiai pateikta, jog nelabai įsivaizduoju kaip galima dar viska paskutiniam filmui padaryti geriau…

Gerai, tai pakalbėkime apie vora kambaryje arba pabaiga. Čia toks įdomus jausmas kai jau atrodo 2 valandas žiūri filmą, tačiau pabaigos kaip nematyti taip nematyti. Ir BAM supranti, kad šis filmas padalintas į dvi dalis. Taip, aš ir tu žinojome, jog tai turbūt bus trilogiją. Tačiau pirmas filmas užsibaigė gan pilnai palikdamas vietos istorijai plėstis… čia… čia realiai viskas yra nukertama kaip ir veiksmo viduryje. Tai techniškai filmui netrukdo ir vis vien atskaičiuosiu pilna 10tuką, tačiau – Pirma Dalis – šio filmo pavadinime būtų labiau nuteikus tam jog turėsiu dar laukti metus kol gausiu atsakymus… eh…

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.