Fallout Apžvalga

Fallout Apžvalga

Trumpai:

Ateityje, postapokaliptiniame Los Andžele, kurį sukelia branduolinis karas, žmonės turi gyventi požeminiuose bunkeriuose, kad apsisaugotų nuo radiacijos, mutantų ir banditų. Tačiau ilgai taip gyvent negalima, ir tenka susipažinti su viršutiniu pasauliu.

Fallout Apžvalga Fallout (2024) on IMDb

TV-MA
8 x 1h
Action, Adventures, Drama
2024

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Fallout Apžvalga

Aprašymas: Ateityje, postapokaliptiniame Los Andžele, kurį sukelia branduolinis karas, žmonės turi gyventi požeminiuose bunkeriuose, kad apsisaugotų nuo radiacijos, mutantų ir banditų. Tačiau ilgai taip gyvent negalima, ir tenka susipažinti su viršutiniu pasauliu.

Pirmiausiai, be kelių nedidelių klaidelių, Fallout atrodo nuostabiai. Čia didelė dalis efektų – praktiniai, ir tai paverčia šį pasaulį jaustis labai tikru. Kiekvienas ginklas, lokacija, Nuka Cola buteliukas atrodo ištrauktas tiesiai iš žaidimo. Vietovės jaučiasi apleistos tačiau kartu ir gyvenamos, pilnos mažų niekniekių ir lyg būtų mačiusios kelis šimtus metų laiko tėkmės. Bendrai kaip ir Fallout žaidimų visas šis pasaulis yra paremtas kontrastu – viskas mirę, bet visur pilna žmonių, pasaulis žiaurus bet tuo pačiu juokingai kvailas. Rimta ir kvaila čia yra beveik tas pats žodis. Tad labai svarbu, jei neužkabins pirmas epizodas savo vibe, toliau niekas nesikeis, tiesa pasakius absurdas tiktai stiprės. Aj ir jei nežinote apie Fallout muzika, tai ji paremta 50-60 Amerika… ir aš ją visą myliu! Tas retro futuristinis jausmas tiesiog, mhh mhhh mhhh. Tik nepasimeskite jei per žiaurias scenas jums gros linksmo nostalgiškos dainos… čia tiesiog Falllout… Crawl out Through the Fallout baby…. 

Taigi, pagrindinis dalykas kai kuri žaidimo adaptacija yra tai kaip gerai… na… adaptuoji žaidimą. Jei aš galiu sėdėti ir kas 5 minutes daryti Leonardo Dicaprio meme kur spragsi į ekraną sakydamas – op, čia iš Fallout 3, oh, Mr. House iš New Vegas, oh T-60 šarvai iš 4 dalies. Tai čia to pilną, ir beveik visko darymas praktiškai, sukuria tobulą realistiško pasaulio iliuziją. Tačiau tiesiog mesti 3 tūkstančius tau žinomų dalykų į veidą neužtenka, reikia juos suprasti, ir logiškai įstatyti į vietas. Kaip tai pavyko? Na, net jei ir yra kelios klaidos ar pakeitimai, jaučiais jog kūrėjai ne tik gerbė Fallout nuosavybę, bet turbūt patys ją žaidė… Nors šis sezonas jaučiasi labiau lyg žemės paruošimas antram raundui – kuris pagal tai kaip dėliojasi, turėtų būti daug sudėtingesnis savo moraliniais klausimais ir istorijos susikimu, tačiau tikrai žiūrėsime antrą sezoną.

Na tai būkime biedni bet teisingi – jei nesate Fallout žaidimų fanas, tai pati istoriją ir pabaiga gali tiesiog visiškai nieko nereikšti. Kas yra gan suprantama, juk kuri adaptacija būtent fanams. Tačiau vietomis buvo galima šiek tiek daugiau išsiplėsti apie patį pasaulį. Didelė dalis dramos remesi tuo, jog žinai kas vyksta kituose pasaulio kraštuose. Tai labiausiai kenkia, kai gan didelė dalis laiko skiriama kitoms mažesnėms istorijoms ir veikėjams. Fallout stengiasi perteikti toną ir pagrindinių veikėjų istorijas, ir pasaulio statymas nekrenta į 3 ar 4 vietą. Taip pat serialas ne visada pataiko į to pačio tono 10tuką, kai kada scenos perspaustos ar per kvailos, kitos atrodo nenutiktų jei veikėjai nebūtų patys skaitę scenarijaus. Ir taip, Fallout visata yra ironiškai komediškai depresyvi… bet pora scenų pabaigoje jautėsi labiau kvailos negu ironiškos. Ir jei paskutinį tokį mažą minusiuką, visgi manau, jog šou turi per daug veikėjų… yra priežastis kodėl žaidimuose visada esi vienas arba max 1 pakeleiviu…

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.