K-PAX Apžvalga

K-PAX Apžvalga

Trumpai:

PROT yra psichikos ligoninės pacientas, kuris teigia esantis iš tolimos planetos, pavadintos K-PAX. Psichiatras bando jam padėti, tik pradeda abejoti jo paties paaiškinimais. Ar gali būti viskas tiesa, o gal tai tik labai taiklūs bepročio spėliojimai, viena aišku, tai pakeis visų šios istorijos dalyvių gyvenimus.

K-PAX Apžvalga  K-PAX
(2001) on IMDb

PG-13
2h
Mistery, Drama, Sci-Fi
2001

Techniškumas – 8/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

K-PAX

Aprašymas: PROT yra psichikos ligoninės pacientas, kuris teigia esantis iš tolimos planetos, pavadintos K-PAX. Psichiatras bando jam padėti, tik pradeda abejoti jo paties paaiškinimais. Ar gali būti viskas tiesa, o gal tai tik labai taiklūs bepročio spėliojimai, viena aišku, tai pakeis visų šios istorijos dalyvių gyvenimus.

Visa istorija, net ir pačioje pabaigoje tau tiesiai šviesiai nepasako kas yra tiesa. Viskas atrodo kaip ir aišku, tačiau keisti dalykai lyg ir gali būti paaiškinami tiesiog mokslu, tad vis svarstai kas čia dėl visko kaltas. Aktoriai atlieka labai gera darbą įtikinamai perteikdami tokią situacija, niekas neklykia ir nekelia isterijos, na tik kartais, tiesiog bando išsiaiškinti kas ir kaip. Nors kai kurias filmo vietas manau sunkiai galėtume priskirti – „Tik Išsigalvoja” kategorijai, tad asmeniškai manau, kad filmas turi labai įdomią istoriją apie mus, kitų planetų gyventojus, ir tai koki mes iš tikro panašūs vienas į kitą, net ir kosminėje skalėje.

Šitas filmas daug nuoširdesnis nei iš pradžių gali pasirodyti, kiekvienas veikėjas čia, ironiška, bet jaučiasi gan žmogiškas. Daug dėmesio yra skiriama paprastom žmogaus emocijoms, meilei, skausmui, ar netekčiai. Pagrindinis istorijos veiksmas vystosi taip paprastai ir, atrodo, kasdieniškai, kad esi užliūliuojamas į viską žiūrėti pro kasdienybės akinius. Tai padeda „Įspūdingesnėms” scenom jaustis daug rimčiau ir daug, na, ir kartai išmuša iš vėžių. Istorija tiesiog labai šilta, galbūt parodanti žmonių gerąsias puses bet kartu ir jų naivumą, tas toks standartinis šiltas geras 90-tujų filmas, iki kol visi nebandė įrodyti savo politinių pažiūrų su kiekvienu kūriniu.

Filmas gan per ilgas, apkirpus kokį pusvalandį manau visa istorija susidėliotų daug tvirčiau. Taip pat dabar žiūrint šį filmą kai kurių veikėjų vaidyba gali jaustis šiek tiek perspausta ir kvailoka. Scenų pasikeitimai gali irgi būti truputį per staigūs, kai nesupranti ar čia jau kita prasidėjo ar vis dar ta pačia istorijos vagą seki. Filmas bendrai turi tokių nedidelių problemėlių šen bei ten, tačiau vakarą praleisit smagiai ir pamąstysite apie tai kas yra ten tamsiose kosmoso gelmėse…

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.