Kietas Riešutėlis Apžvalga

Kietas Riešutėlis Apžvalga

Trumpai:

Niujorko policininkas Johnas McClane skrenda pas savo šeimą į Los Andželą sutikti Kalėdų. Atvykus i Nakatomi korporaciją, kur vyksta jo žmonos ofiso vakarėlis, pastatą užgrobia tarptautiniai teroristai ir visus ten buvusius paima įkaitais. Jie nori pagrobti 600 mln. akcijų iš čia esamų saugyklų. McClane susiremia su teroristais, kad išgelbėtų žmoną bei kitus įkaitus.

Kietas Riešutėlis Apžvalga  Die Hard
(1988) on IMDb

R
2h 12min
Action, Thriller
1988

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

Kietas Riešutėlis Apžvalga

Aprašymas: Niujorko policininkas Johnas McClane skrenda pas savo šeimą į Los Andželą sutikti Kalėdų. Atvykus i Nakatomi korporaciją, kur vyksta jo žmonos ofiso vakarėlis, pastatą užgrobia tarptautiniai teroristai ir visus ten buvusius paima įkaitais. Jie nori pagrobti 600 mln. akcijų iš čia esamų saugyklų. McClane susiremia su teroristais, kad išgelbėtų žmoną bei kitus įkaitus.

Ech, yra kažkas stebuklingo apie senus veiksmo filmus. Nežinau kodėl tačiau daugelis, netgi labai gerų, šiandieninių veiksmo filmų neturi tos keistos magijos kaip, na, Kietas Riešutėlis. Dabar jau ikoniški tapę aktoriai atlieką tobulą darbą perteikiant įtemptą įkaitų situacija. Daug humoro, linksmų ir lengvai pamilimų herojų, ir įterptoms iki paskutinės minutės istorijos – viskas ko reikia tobulam Kalėdiniam veiksmo filmui.

Kas buvo keistą žiūrint filmą dabar, tai tai kaip greitai jis praeina. Visos scenos atrodo sudėliotos būtent tiek kiek reikia, kad suprastum kas norimą pasakyti, ir nė daugiau. Tad veiksmui prasidėjus yra tik keli momentai, kada galima bent kiek atsikvėpti ar nejausti įtampos dėl to kas slypi už kito kampo ar durų. Tobulai perteiktas klaustrofobijos jausmas išliks su jumis tikrai ilgai. O pagalvojus, kad filmas išėjo 1988 metais, visi efektai ir veiksmo scenos sukonstruotos labai nuostabiai.

Didelis šio filmo pliusas yra jo humoras. Nors daugelis istorijos temų yra gan tamsesnės, niekada nepamirštama pajuokauti ar pakomentuoti keistą situaciją. Iš dalies šis filmas primena šiek tiek Vienas Namuose, kada vienas veikėjas naudodamasis savo sumanumu išgelbsti keblia situacija. Daugelį dialogo gali atkartoti atmintinai net ir žiūrint po tiek laiko. Čia kaip mano Haris Poteris, per kiekvienas Kalėdas – Kietas Riešutėlis.

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.