Tetris Apžvalga

Tetris Apžvalga

Trumpai:

Pasakojimas apie tai, kaip vienas populiariausių pasaulyje vaizdo žaidimų atsidūrė žaidėjų rankose visame pasaulyje. Verslininkas Henkas Rogersas ir „Tetris“ išradėjas Aleksejus Pajitnovas suvienija jėgas SSRS, rizikuodami viskuo, kad „Tetris“ pasiektų visą pasaulį.

Tetris Apžvalga Tetris (2023) on IMDb

R
1h 58min
Biography, Drama, History
2023

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

Tetris Apžvalga

Aprašymas: Pasakojimas apie tai, kaip vienas populiariausių pasaulyje vaizdo žaidimų atsidūrė žaidėjų rankose visame pasaulyje. Verslininkas Henkas Rogersas ir „Tetris“ išradėjas Aleksejus Pajitnovas suvienija jėgas SSRS, rizikuodami viskuo, kad „Tetris“ pasiektų visą pasaulį.

Tai taip nuoširdžiai video žaidimus mylintis filmas, kad kaip ten sakoma – net iki kaulų skausmo. Per visą filmą, nesvarbu kas be nutiktų, vis išlieka ta pagrindinė mintis – Šlovė video žaidimams ir jų kūrėjams. Taip čia rasite ir daugybę tik pinigais interesuotų veikėjų, na kaip kompanija EA dabar. Tačiau Tetrio magija yra nepamirštama visa filmą, ne veltui, tas žaidimas tapo turbūt žinomiausia pasaulyje. Aktoriai vaidinantys pagrindinius herojus ne tik gerai atlieka savo darbo, bet yra tokie charizmatiški, kad filmo vidurį supranti, ant keik pats už juos sergi. Čia tikra mažų kūrėjų kova ne tik prieš SSRS, bet ir prieš Amerikos kapitalistus. Ir kas keista, kad visi veikėjai parodomi gan gražiam balanse, kada net ir SSRS pusėje esantys žmonės nėra visiškai blogi.

Taigi… filmas prasideda tiesiog garbindamas senus žaidimu, na ir ypač Tetrį. Tačiau nuoširdžiai pasakysiu, pabaigoje žiūrėjau viena įtempčiausių šalto karo trilerių. Tokį kur net užpakalio žandą sutraukęs laikai, kad tik veikėjams viskas pavyktų. Ir net negaliu pasakyti, kada įvyko šis žanrų pasikeitimas. Nesuklyskite, čia pats Tetris niekada nėra užmirštamas, ir filmas sugeba puikia žongliruoti įtemptais momentais, kvailais juokeliais, ar tiesiog puikiom scenom apie žaidimų kūrimą. Bendrai filmas puikiai nufilmuotas ir sudėliotas. Bet apart to, Tetris turi savita stilių, savita greitį ir spalvą. Nė vieną momentą filme nesijauti lyg kažkas buvo daryta iš biudžeto ar sudėliota tiesiog iš reikalo. Aš ir vėl pasimaunu, nu per galvą galėjai man duoti, bet niekad nebūčiau sakęs, kad Tetris bus vienas iš mano mėgstamiausių šių metų filmų.

Realiai, neturiu nė vieno nusiskundimo šiuo filmu. Ar kažkurios vietos galėjo būti ilgesnės ar trumpesnės? Žinoma, aktoriai parinkti kitaip? Sure, čia gali būti amžini debatai. Tačiau vienintelis jausmas peržiūrėjus filmą buvo – Wow… noriu daugiau. Noriu daugiau filmų kurie iš tikro trykšta meilę video žaidimams, noriu daugiau linksmų ir perdėtų istorijų, noriu daugiau NUOTYKIŲ. Na pameni tuos laikus kai kiekvienas filmas tau nebandė įrodyti savo politinės žinutės ar tai kaip „turėtų” veikti visuomenė. Taip filmas iškraipo keliate relių faktų tam, bet nuoširdžiai aš tam ir žiūriu filmus, jei norėčiau „sūrios” realybės pažiūrėčiau jūsų Facebooko postus….

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Komentarai
  • 100% pritariu! Labai nesitikėjau tokios geros istorijos iš filma apie Tetrį, dar kažkur namie turiu senąą žaidimo aparatą.

    • Tiesa pasakius gal ir aš rasčiau pas tėvus kur nors ta Tetrio aparata, kokia nostalgija apimtų. Reikia pabandyti surasti 😀