Shin Gojira Apžvalga

Shin Gojira Apžvalga

Trumpai:

Pasirodžius milžiniškam monstrui, Japonija patenka į labai prastą situaciją. Dabar reikia ne tik sugalvoti kaip sustabdyti šį vis besikeičiantį monstrą, bet ir tai padaryti labai greitai. Ar pavyks išgelbėti šalį o gal politiniai konfliktai neleis susikaupti į pagrindinę problemą.

Shin Gojira Apžvalga  Shin Gojira
(2016) on IMDb

R
2h
Drama, Action, Horror
2016

Techniškumas – 7/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 7/10

Shin Gojira

Aprašymas: Pasirodžius milžiniškam monstrui, Japonija patenka į labai prastą situaciją. Dabar reikia ne tik sugalvoti kaip sustabdyti šį vis besikeičiantį monstrą, bet ir tai padaryti labai greitai. Ar pavyks išgelbėti šalį o gal politiniai konfliktai neleis susikaupti į pagrindinę problemą.

Pats veiksmas ir pabaisa – beveik neturiu prie ko prikibti. Na gal tai kad pačioje pradžioje kol mūsų monstras dar tik augą, kai kurie kadrai nuoširdžiai privertė juoktis balsu… tas dizainas ir didelės išpūstos akys atrodė taip kvailai jog pagalvotum, kad žiūri parodiją. Tačiau, beveik visas filmas po tos vietos buvo labai aukštos kokybės. O tikrai „žabtus atvėrė” naktinė kova su lazeriais ir šimtais tankų – norėjau, kad visas filmas vyktų naktį vien dėl tos sodrios stilistikos. Kaip Godzillos filmas, čia tiek žmonių dalis, tiek pabaisos dalis padaryta gan įdomiai, tačiau stipriai nevienodai.

Iš karto įspėsiu, tai nėra standartinis veiksmo filmas kuriame armija visą laiką kovoją su Godzilla, ne, tai politinė satyra apie valdžios neveiksmingumą, politines manipuliacijas, ir biurokratiją. Pati Godzilla yra lyg fonas, tas įvykis kuris viską pradeda, tad dar labiau atitinka atominės bombos alegoriją. Tas yra ir pliusas ir labai didelis minusas! Tikrai patiko pačios idėjos kaip Godzilla elgiasi, kaip auga, ir ką tiksliai daro. Tačiau filmo vidurys gali jaustis lyg filmas pats pamirštų šį sugriovė pusę miesto. Čia tas variantas, kada istoriją pilna įdomių idėjų tačiau labai nevienodai išsidėsčiusių.

Gal ir negražiai pasakysiu bet filmas be galo nuobodus. Tai ne Godzillos kaltė, tai politinio aspekto pasekmė. Ką noriu pasakyti, kad pirmą kartą matant politikų neveiklumą ir korupcija viskas tikrai įdomu, tačiau kai jau valanda praėjo ir vis tiek žiūri tapantį… tiesiog nebeįdomu, tiek aš, tiek jūs manau tokį konceptą kaip „Politikai galvoja tik apie save” suprastų per kelias akimirkas. O kai filmas daužo tave per galvą, tu nori tiesiog pasakyti „supratau, supratau, po perkūnais, supratau, gal galime ką nors jau daryt”. Suprantu, viskuo šituo stengtasi parodyti koki erzinantys yra politikai ir pati politinė sistema, tačiau filmas pasiekę tai, kad pats tampa erzinantis ir pradedi jausti lyg kažkas tiesiog gaištų tavo laiką.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.