Drifters Apžvalga

Drifters Apžvalga

Trumpai:

Įvairūs istoriniai kovotojai ir asmenybės iš skirtingų žmonijos laikų yra įtraukiami į keistą naują pasaulį, kuriame turės kariauti vieni prieš kitus. Tačiau po truputį tampą aišku, kad nuo šios kovos gali priklausyti ne tik pačių herojų likimas, bet ir viso likusio pasaulio dalia.

Drifters Apžvalga  Drifters
(2016) on IMDb

TV-MA
24 min
Animation, Action, Adventure
2016-

Techniškumas – 7/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Drifters

Aprašymas: Įvairūs istoriniai kovotojai ir asmenybės iš skirtingų žmonijos laikų yra įtraukiami į keistą naują pasaulį, kuriame turės kariauti vieni prieš kitus. Tačiau po truputį tampą aišku, kad nuo šios kovos gali priklausyti ne tik pačių herojų likimas, bet ir viso likusio pasaulio dalia.

Žinote, kažkuriuo metu pagalvojau – „WoW, šitas anime gan panašus į Hellsing, tiek dizainais, tiek veiksmo scenomis”, ir įsivaizduokit kaip NE-nustebau sužinojęs, jog abu šiuos kūrinius parašė tas pats autorius. Tai nėra tiktai kopiją, tačiau specifinis Hirano stilius iškarto jaučiasi. Gal ir negalėčiau istorijos pavadinti labai originalia, bet šis naujas sulipdytas pasaulis jaučiasi gyvas, pripildytas keistų monstrų ir dar neatskleistų paslapčių. Bendrai viskas čia yra gan „nurauta” – Ar norite pamatyti antro pasaulinio karo lenktuvą taškantį drakonus į gabalus? O gal tai kaip nykštukai gaminą paraką ir muškietas? Ir jei esate skaitę ar mate Hellsing manau žinote kokios ideologijos istorinės asmenybės čia būna blogiečiai, tie kur iš Vokietijos…

Vienas dalykas kurį vis labiau ir labiau mėgstu yra tada kai kovos laimimos ne tik rėkiant 5 minutes ir pasikeliant jėgas į „Mega Omega” lygį, o iš tikro naudojant taktikas ir sugebant „apžaisti” savo oponentą. Čia strategiją yra labai svarbi, gal net pagrindinis šios visos istorijos variklis. Mūsų herojai, palyginus su jų priešais turi ganėtinai mažai „specialių” sugebėjimų ir reikia dažnai remtis sumaniu resursų panaudojimu. Ne karta per gan trumpą sezoną galėjau pasakyti „Okay, čia gan nebloga taktika”. Tačiau čia negalvokite, kad visas anime vien apie sėdėjimą ratu ir planavimą, kovos sugeba pademonstruoti sklandžią animaciją ir brutalius smūgius.

Kad ir kaip smagu buvo žiūrėti, ne viskas rožėm klota. Kartais humoro elementai jaučiasi šiek tiek perspausti arba trunkantys truputi per ilgai. Blogiausia, kad dėl trumpo sezono daugelis veikėjų kurie iš pradžių atrodo tikrai įdomūs lieka na, kaip ir neišdirbti arba paminėti tik porą kartų. Ir kai pagalvoji, jog pirmas sezonas buvo 2016 metais, eh, mažai tikiuosi, kad galėsiu apie šiuos veikėjus daugiau sužinoti būtent anime formoje. Tiesiog kartais jaučiasi lyg istorijos ir veikėjų būtų daugiau, daug daugiau negu galime sukišti į vieną ar net kelis sezonus. Taip, tai daro pasaulį daug sodresnį, bet kartu atrodo lyg visur kitur vyktų veiksmas kurio mums neleistą pamatyti.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.