Shaun of the Dead Apžvalga

Shaun of the Dead Apžvalga

Trumpai:

Šono gyvenimas šiuo metu nėra pats nuostabiausias. Jo mergina, pavargusi nuo kasdieninių pasimatymų vietiniame bare, jį palieka. Šono laikini pavaldiniai jo nelaiko rimtu vadovu, o kambariokai ketina vienas kitam perkąsti gerklę. Negana to – Londonas yra užtvindytas begalės zombių ir Šonui tenka ne tik pačiam gelbėtis, o dar ir išgelbėti nuo zombių savo kambariokus, tėvus ir buvusią merginą.

Shaun of the Dead Apžvalga  Shaun of the Dead
(2004) on IMDb

R
1h 39min
Horror, Comedy
2004

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai -9/10

Shaun of the Dead

Aprašymas: Šono gyvenimas šiuo metu nėra pats nuostabiausias. Jo mergina, pavargusi nuo kasdieninių pasimatymų vietiniame bare, jį palieka. Šono laikini pavaldiniai jo nelaiko rimtu vadovu, o kambariokai ketina vienas kitam perkąsti gerklę. Negana to – Londonas yra užtvindytas begalės zombių ir Šonui tenka ne tik pačiam gelbėtis, o dar ir išgelbėti nuo zombių savo kambariokus, tėvus ir buvusią merginą.

Ar nusibodo filmai kuriuose nutinka zombių apokalipsė ir visi miršta, armijos negali nieko padaryti, tačiau pora random žmonių sugeba ne tik išgyventi bet ir įveikti pasaulinio lygio grėsmę? Man tai jau per gerklę lenda nuvalkiotos zombių istorijos. Dėl to taip mėgstu Word War Z knyga ir žinomą šį filmą. Čia apie zombių apokalipsę, taip, bet pabaiga tikrai nėra tokia kuria įsivaizduojat, viskas daug realistiškiau ir sumaniau padaryta. Istorijos centras yra tiesiog paprastų žmonių, tokių kaip tu ar aš išgyvenimas patekus į visiškai protu nesuvokiamas situacijas. O viskam tai padeda, kad filmas pasakoja glaustesne ir trumpesne istorija, kuri nesitęsia kelis metus per daugybę skirtingų regionų. Tad pagrindinis istorijos klausimas – Ką Tu Darytum Zombių Apokalipsėje?

Iš pradžių gali atrodyti, kad filmas labai paprastas, tačiau tiek vaidybą, tiek specialiais efektais, tiek tai kaip atrodo zombiai – viskas labai kokybiška ir profesionaliai pateikta. Ir čia nėra pilnai nei siaubo filmas nei komedija, kai reikia istoriją sugeba sukurti įtemptas scenas o tada vėl praskaidrinti nuotaika kokiu kvailu, bet taktišku juokeliu. Svarbiausias šio filmo darbas buvo visų elementų neperspausti, tam kad nesijaustų lyg kokia pilna parodiją, kaip „Pats Baisiausias Filmas”. Galima į Shaun Of The Dead žiūrėti kaip į senų filmų apie zombius parodiją, tačiau jei nebūsite matę nė vieno šio filmo, pati istoriją stovi ant savo kojų gan tvirtai.

Filmas ne visiems… bet ar yra filmas kuris būtų sukurtas absoliučiai visiems? Toks keistas pamąstymas apėmė dabar be rašant. Realiai vienintelė problema kuria šis filmas turi yra tai, kad jis lėtokas ir kartais visas humoras gali jaustis labai Britiškas ar sausokas… bet ir tai… ar tai tikrai problema o ne Edgaro Wrighto stilius? Jei nebijot lėtesnių istorijų ir dar neatsibodo zombiai, rekomenduoju labai bent pamėginti Shaun Of The Dead…

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.