Loaded Weapon Apžvalga

Loaded Weapon Apžvalga

Trumpai:

Mikrofilmas, kuriame užfiksuotas pyragėlių su kokainu receptas, tapo Los Andželo detektyvės mirties priežastimi. Policininkų komanda, kurią sudaro anaiptol ne patys sumaniausi pareigūnai, turi kuo skubiau surasti mikrofilmą, nes kitaip tauta atsidurs pavojuje – pyragėliai su narkotikais išplis po visą šalį.

Loaded Weapon Apžvalga  Loaded Weapon 1
(1993) on IMDb

PG-13
1h 24min
Comedy, Action, Crime
1993

Techniškumas – 7/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 8/10

Loaded Weapon

Aprašymas: Mikrofilmas, kuriame užfiksuotas pyragėlių su kokainu receptas, tapo Los Andželo detektyvės mirties priežastimi. Policininkų komanda, kurią sudaro anaiptol ne patys sumaniausi pareigūnai, turi kuo skubiau surasti mikrofilmą, nes kitaip tauta atsidurs pavojuje – pyragėliai su narkotikais išplis po visą šalį.

Filmas yra tikrai gera parodiją, nors biudžeto atžvilgiu čia jaučiasi gal daugiau apribotą nei tarkim Karštos Galvos filmas (Gal dėl to, kad šio filmo biudžetas buvo dvigubai mažesnis), tačiau tai nėra į blogą. Filmas jaučiasi daug siauresnis ir labiau susifokusavęs į kelis veikėjus o ne į dideles grandiozines scenas su sprogimais. Tai suteikia tiek istorijai tiek pačiam humorui tokį paprastumo jausmą  ir gal net šiltumo jausmą. Kai kurios scenos dėl to jaučiasi daug jaukesnės, lyg su kokiu pažįstamu mėtytumeis juokeliais. Bendrai, palyginus su kitomis parodijomis, čia viskas gali jaustis daug paprasčiau, bet tai leidžia labiau įsijausti į filmą ir kartais kvailokas 90-tujų humoras smogia tau dar stipriau.

Čia toks vis 9 dešimtmečio super žvaigždžių ir filmų kratinys, ir net nekalbu apie Samuel L. Jacksoną. Jei būsite akyli tikrai pastebėsite beveik visus savo vaikystės herojus, kaip Bruce Willis arba James Doohan. Filmas nesistengia parodyti milijono skirtingų parodijų, kas yra labai gerai, tai duoda visai istorijai užbaigtumo jausmą. Čia gryna Mirtino Ginklo parodija, kurioje pridėta tai didesnių tai mažesnių skirtingų filmų juokelių. Tačiau pagrindinis veiksmas niekada nestoją vien tam, kad pademonstruoti kokį lėkštą ir per ilgai trunkantį „prikolą”. Tikrai nemeluosiu sakydamas, kad visi jie veikia, tačiau kai daugelis jų net nėra fokuso centre, jautiesi daug smagiau rodydamas į ekraną ir sakydamas – „pala, o čia ne tas aktorius?”.

Tai nėra pati juokingiausia parodiją, tikrai ne, problema ta, kad nors daugelis juokingų situacijų čia yra gerai padarytos, filmo sukarpymas ir kai kurie aktoriai nelabai sugeba išspausti to ko būtent reikia. Tad vietomis filmas jaučiasi toks, lėtokas, monotoniškas, ir atrodo norėtum bent kažkokio vaidinimo kuris būtų pakankamai „perspaustas”. Taip pagrindiniai aktoriai tikrai geri, bet bendrai filmui šiek tiek trūksta energijos ir dėl savo biudžeto scenos kartais gali atrodyti neišbaigtos arba neturinčios centrinės minties.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.