Arrival Apžvalga

Arrival Apžvalga

Trumpai:

Kalbininkai kariuomenės iškviečiami, kad padėtų suprasti dėl ko į mūsų planetą atkeliavo ateiviai ir ar galime jais pasitikėti. Iš viso po visą planetą pasiskirsto 12 erdvėlaivių, ar jų tikslas sunaikinti mus, o galbūt mums padėti? Viskas priklausys nuo to kaip greitai suprasime šią naują kalbą. 

Arrival Apžvalga  Arrival
(2016) on IMDb

PG-13
1h 56min
Drama, Sci-Fi
2016

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 9/10

Arrival

Aprašymas: Kalbininkai kariuomenės iškviečiami, kad padėtų suprasti dėl ko į mūsų planetą atkeliavo ateiviai ir ar galime jais pasitikėti. Iš viso po visą planetą pasiskirsto 12 erdvėlaivių, ar jų tikslas sunaikinti mus, o galbūt mums padėti? Viskas priklausys nuo to kaip greitai suprasime šią naują kalbą.

Po perkūnais kaip aš mėgstu rimtus mokslinius filmus. Patikėkite jau pavargau nuo sumautų NANO technologijų kurios neturi jokios logikos, ar AI kuris tik įgavęs savęs suvokimą pradeda visus žudyti, nes kitaip taigi neįmanoma. Ne, čia tikras mokslinės fantastikos filmas kur ir mokslas ir fantastika subalansuota visai istorijai. Kas man įstrigo labiausiai tai, kad filmas nenuslenką į kategorija „čia geras o čia blogas veikėjas”, niekas nerėkia kaip jis nori sunaikinti pasaulį ar dar kokias nesąmones. Tas leidžia sukurti labai realius veikėjus ir kaip tik paslėpti pagrindinius istorijos posūkius. Be to įvardinkite man filmus kur pagrindinis klausimas yra – „kaip mums po velnių susikalbėt su ateiviais jei niekas nieko nesupranta”.

Pasakysiu nuoširdžiai, vien tai, kad žiūrovas kažko nesitiki ir tai nutinka, nėra automatiškai siektinas dalykas filmuose. Kaip atskleidė pastarieji kelių metų „twistai”, nes na gatvėje į jus paleidus batą jūs irgi tikrai nustebsite, bet labai abejoju ar ta nuostaba pavadinsite malonia. Tad didžiausia baimė žiūrint šį filmą buvo tai kad pagrindinis istorijos posūkis bus tiesiog ištrauktas… na „iš užpakalio”. Bet kuo toliau filmas ėjo, tuo labiau supratau, kad kūrėjai turi tvirta idėja ir vizija ką nori tau pateikti ir kaip turėtum tai suprasti. Tad kai susiklijuoją „visas vaizdas” keliomis sekundėmis prieš tai kol pats filmas tai aiškiai atskleidžia, jautiesi lyg būtum iškasęs lobį. Ne viskas apie mokslą, emocinis bagažas šitame filme yra gan rimtas, tai tiek pat filmas apie ateivius kiek apie mūsų jausmus ir laiko nuovoką.

Kam rekomenduočiau šitą filmą? Visiems! Ne rimtai, aš ilgą laiką nelabai užsičiaupiau apie šį filmą, ir tai sumažėjo tik todėl, kad jį primiršau. Bet trukt už vadžių vėl iš pradžių. Filmas tikrai tinka visiems, nors yra lėtesnis, čia veikėjai be reikalo nesimėto techniniais žargonais vien tam, kad protingiau atrodytų, tad tau nereikia žodyno vien tam kad „pagautum” kas ką sako. Visi konceptai paaiškinami gan paprastai ir filmo pabaigoje neturėtų likti žmonių kurie „nepagautų” viso filmo idėjos ir minties. Istorija atsiskiedžia negreitai, bet jei duosite laiko, manau tai taps ir jūsų favoritu.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.