Šunų Sala Apžvalga

Šunų Sala Apžvalga

Trumpai:

Mero įsakymu visi Megasakio miesto gyventojų šunys ištremiami gyventi į apšniaušktą Šiukšlyno salą. Dvylikametis Ataris vienas pats pagrobia propelerinį lėktuvą ir perskridęs upę saloje ieško savo sargo – šuns Spotso. Nusileidęs saloje jis susitinka gaują mišrūnų ir visi kartu leidžiasi į Spotso paieškas. Tai bus epinė kelionė, kurios baigtis nulems visos prefektūros likimą. 

Šunų Sala Apžvalga Isle of Dogs (2018) on IMDb

PG-13
1h 41min
Animation, Adventure, Comedy
2018

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Šunų Sala Apžvalga

Aprašymas: Mero įsakymu visi Megasakio miesto gyventojų šunys ištremiami gyventi į apšniaušktą Šiukšlyno salą. Dvylikametis Ataris vienas pats pagrobia propelerinį lėktuvą ir perskridęs upę saloje ieško savo sargo – šuns Spotso. Nusileidęs saloje jis susitinka gaują mišrūnų ir visi kartu leidžiasi į Spotso paieškas. Tai bus epinė kelionė, kurios baigtis nulems visos prefektūros likimą.

Šis filmas nuostabus vien dėl savo animacijos, tikrai, ji nuostabi, ir ne tik nuostabi, tokio stiliaus kūrinių rasti nėra lengva šiomis dienomis. Veikėjai ir pasaulis turi mielus bet kartu ir keistus dizainus, sustabdytų kadrų (Arba stop-motion) animacija sukuria chaotiškas ir greitai besikeičiančias scenas. Galiu garantuoti, kad jei nesate filmų gurmanas, čia rasite labai įdomių ir didžiulį įspūdį paliekančių animacijos elementų. Dar kartą peržiūrėjus šį filmą po Avatar 2, pradedu norėti daugiau stiliaus o ne super mega omega realistiškumo…

Jei mylite šunis, šis filmas bus pats tas. Nepasakyčiau, kad filmas vaikams, nes kai kur galima rasti gan žiaurokų idėjų ir vaizdų. Bet viskas darome nelaikant tavęs kvailiuku, idėjos ir temos čia apkalbamos bet nekartojamos milijonus kartų. Net tono prasme filmas sugeba pereiti nuo melancholiškų, gan liūdnų potepių, iki bene euforiškos pergalės pojūčio. Gal čia dėl to, kad šunys man yra svarbesni už žmones… gal…

Realiai mano vienintelė problema su filmu tai, kad jo pradžia yra šiek tiek labiau sukoncentruota negu kitos dalys. Kažkuriuo mementu gali pradėti klausinėti kur tiksliai filmas suka ir kai kurios istorijos linijos pasimeta visame šitame grožyje. Taip pat nevisiems gali patikti būtent toks animacijos stilius. Tačiau, kaip ir Fantastic Mister Fox, čia animacinis filmas kuris daug kam tikrai įstrigs tiek savo mintimis, tiek savo išvaizda, tiek pateikimu.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.