Avataras - Paskutinis Oro Valdytojas Apžvalga

Avataras – Paskutinis Oro Valdytojas Apžvalga

Trumpai:

Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji „stichijų valdytojai“. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas.

Avataras - Paskutinis Oro Valdytojas Apžvalga Avatar: The Last Airbender (2005) on IMDb

PG-13
24min
Action, Animation, Adventure
2005-2008

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

Avataras – Paskutinis Oro Valdytojas Apžvalga

Aprašymas: Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji „stichijų valdytojai“. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas.

Pirmas dalykas, iš šalie, ši apžvalga bus ganėtinai vienašališka. Avatar tikrai turi silpnesnių epizodų, keistų vietų, ar kai kur nepilnai sueinančių galų. Tačiau tai man yra vienas tobuliausių animacinių serialų su kuriuo užaugau. Ir esu peržiūrėjęs tikriausiai visa susijusia medžiaga su šios istorijos kūrimu. Negaliu, visur įdėta tiek meilės, tiek energijos, tiek humoro, kad tiesiog kiekviena epizodą valgau ir valgau… Šis serialas nėra ilgas, tačiau jis turi nuostabų pasaulį kuris tiesiog jaučiasi gyvas… ir ooooh boy… jei per pastaruosius 10 metų matėt kokius memsus, tai galiu garantuoti, kad bent 4 buvo Avataro.

Holy moly, kaip sukurti tokius veikėjus, ne aš klausiu rimtai, ta prasme kur tutorialas? Beveik visus veikėjus čia galima pamilti iki skausmo, o už Dėde Iroh aš turbūt ir į ugnį šokčiau. Visi sutikti veikėjai keičiasi, auga, ir per 3 sezonus parodo labai skirtingas savo puses. Šis veikėjų augimas leidžia istorijai jaustis nesustojančiai ir vis judančiai į priekį. Tad belieka sakyti „Ah tu tik pažiūrėk kaip my boy suaugo”…

Vienas labiausiai man patinkančių aspektų tai yra Avataro pasaulis. Realiai labai lengvai galėjome gauti paprasta mūsų pasaulio kopija su tiesiog daugiau ausų ant gyvūnų. Tačiau čia kiekvienoje vietoje pasistengta ekstra, gyvūnai sujungti iš kelių skirtingų padarų ir ne tik turi savo unikalia vieta šiam pasaulyje bet atlieka regis visiškai skirtingas paskirtis. Tas pats galima pasakyti apie patį elementų valdymą, kuris ne tik skiriasi žmonių kultūromis ir gali turėti daugybe variacijų, bet beveik visos šios pasaulio dalys sukonstruotos klausiant klausimo – „O kaip viskas veiktų jei galėtume valdyti būtent šį elementą”. Net kelis kartus esu paskendęs forumuose kuriuos valandų valandas gali diskutuoti mažiausia šio pasaulio detalę.

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.