The Truman Show Apžvalga

The Truman Show Apžvalga

Trumpai:

Viena paprastą ir ramia diena, kuklus draudimo pardavėjas sužino, kad visas jo iki šiol nugyventas gyvenimas iš tikrųjų yra televizijos realybės šou. Realybės šou kurį metų metus stebi didžioji dalis planetos, ir pažįstą jį daug geriau nei Trumanas įsivaizduoja. Tačiau kokius pasikeitimus atneš 4 sienos sugriovimas ir supratimas, kad viskas buvo tik TV šou.

The Truman Show Apžvalga  The Truman Show
(1998) on IMDb

PG
1h 43min
Comedy, Drama
1998

Techniškumas – 8/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 8/10

The Truman Show

Aprašymas: Viena paprastą ir ramia diena, kuklus draudimo pardavėjas sužino, kad visas jo iki šiol nugyventas gyvenimas iš tikrųjų yra televizijos realybės šou. Realybės šou kurį metų metus stebi didžioji dalis planetos, ir pažįstą jį daug geriau nei Trumanas įsivaizduoja. Tačiau kokius pasikeitimus atneš 4 sienos sugriovimas ir supratimas, kad viskas buvo tik TV šou.

Yra labai gera priežastis kodėl 90-taisiais Jimas Carris buvo MEGA žvaigždė, vyrukas turi talentą kurio negaliu paneigti. Nesvarbu kaip ten būtų su jo pačio asmeniniu gyvenimu, tokiose keistose ir kvailose situacijose, labai sunku ką nors įsivaizduoti kito nei Jima. Tiesiog ta energija ir išraiškos atrodo kartu perspaustos ir nuoširdžios, lyg šis aktorius niekada nevaidintų, jis tiesiog būna tuo veikėju kuriuo dabar reikia būti. Visi kiti aktoriai taip pat atlieka labai kokybišką darbą, tačiau kai kur pasirodymai gali jaustis šiek tiek perspausti. Filmas nesijaučia senas, na apart rodomos technologijos, tam labai padeda tai, kad čia nėra prikišta bereikalingu specialiųjų efektu ar dar kokio velnio.

Dabar šita filmą žiūrėti yra super keista. Iš dalies, daugelis žmonių dabar parduoda savo visą gyvenimą tam kad turėtų kažkiek šlovės, filmuotis gi reikia kaip valgai, prausiesi, miegi ir dar velnias žino ką. Iš kitos pusės, ne savanoriškai įstatytas į tokia situacija žmogus, nemanau kad atsigautu psichologiškai nesvarbu kiek pinigu ar šlovės gautų. Manau 90taisiais visiem keista buvo – „kam galėtų būti įdomu stebėti paprasta žmogų tiesiog gyvenantį savo kasdieninį gyvenimą?”. Bet kai dabartiniai turiniai yra tokie… na… įdomūs… manau šis filmas šiek tiek pranašavo ateitį. Bendrai istorija susidėlioja labai gražiai ir tai nėra filmas kuriame visada klausinėsi kas tikra, tai tiesiog labai žmogiška istorija…

Filmas gal šiek tiek per ilgas, kai kurios vietos atrodo užsibūna truputį per ilgai ir kartais norėtum gauti daugiau informacijos apie tai kas vyksta arba pačius veikėjus. Tai tikrai nepagadina filmo, labiau tai, kad pabaigai tikiesi kažko „didelio” tačiau viskas baigiasi labai „žmogiškai”. Dar labai priklauso ar mėgstate labai ekspresyvius Jim Carry pasirodymus, o ir kai kurios scenos gali būti truputį „pervaidintos” ir gan komediškos, nors manau jomis buvo norėta sujudinti mūsų emocijas.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.