Midnight Mass Apžvalga

Midnight Mass Apžvalga

Trumpai:

Maža, izoliuota salos bendruomenė, kuri ir taip jau susiskaldžiusi, pradeda dar labiau byrėti kai į salą iš kalėjimo grįžta jaunas vaikinas ir atvyksta charizmatiškas kunigas. Tačiau viskas netrukus pasisuka į gerą, žmonės užgydo vienas kito paliktas žaizdas ir akimirką atrodo, kad viskas susitvarkys ir bus gerai. Tačiau ar šis Dieviškas jausmas tuks ilgai?

Midnight Mass  Midnight Mass
(2021) on IMDb

TV-MA
8h
Drama, Horror, Mystery
2021

Techniškumas – 8/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 8/10

Midnight Mass

Aprašymas: Maža, izoliuota salos bendruomenė, kuri ir taip jau susiskaldžiusi, pradeda dar labiau byrėti kai į salą iš kalėjimo grįžta jaunas vaikinas ir atvyksta charizmatiškas kunigas. Tačiau viskas netrukus pasisuka į gerą, žmonės užgydo vienas kito paliktas žaizdas ir akimirką atrodo, kad viskas susitvarkys ir bus gerai. Tačiau ar šis Dieviškas jausmas tuks ilgai?

Asmeniškai labai patiko krikščionybės vaidmuo šioje istorijoje. Niekas į religija nesitaikė, ji nebuvo priešas ar blogis. Kaip tik daugelis minčių buvo gan logiškos kodėl mes ieškome atsakymų ir aukštesnės galios. O visos istorijos surišimas su seniau vykusiais dalykais privertė viską jaustis daug „tikroviškiau”. Bendrai beveik visų veikėjų reakcijos į vykstančius dalykus yra gan „logiškos” ir žmogiškos. Tas labai padeda kai istorija eina link pabaigos ir matome kaip viskas „gali” pasibaigti…

Daugelis veikėjų čia duoda visa 100%, tikrai pasirodymai yra tie kurie lengvai gali sugriebti už širdies, o ir didžioji dalis veikėjų istorijų yra gan įdomios ir sesiją su pagrindine istoriją. Žinoma šią serialo žvaigždė pats kunigas, kurį vaidina Hamish Linklater. Jis ne tik perduoda tą žmogų kuriuo galėtum laisvai pasitikėti, tačiau kai reikia sugeba ištraukti labai stipriais ir kartais baisias emocijas iš savęs. Būtent dėl jo vaidybos, daugelis monologų ir jo sakomų kalbų yra tikrai prikaustančios. Tiesa, šiame seriale radau gan daug filosofinių idėjų, kurios buvo daug labiau „tikros” negu kažkas tau sakantis „viskas bus gerai, kam čia nervintis”.

Deja, esu perplėštas dėl šio serialo, vietomis negalėjau atitraukti akių, bet kitomis, net nesupratau kokia visko ką matau esmė. Viena didžiausių problemų, aktorius kuriam skiriam „pagrindinį” vaidmenį. Tikrai iš jo tikėjausi daugiau, tačiau kai visi aplinkui duoda 100%, atrodo kad jam nuobodu, su nieko normaliai nebendrauja, neturi rimto veikėjo bruožų, ir nuoširdžiai jei visus jo veiksmus padarytų kiti veikėjai, tikrai net nepastebėtum skirtumo. Taip pat istorija viską išduoda taip greitai, kad net nelaikyčiau to kažkokia paslaptimi, jei matėt bent kelis panašios filmus, jau žinote kaip tai baigsis. Vienu metu veikėjas taip aiškiai „informuoja” mus kas bus, kad akimirka turėjau sustoto ir pasiklausti, kam tu viskas nori išduoti? Paskutinis dalykas tai serialo eiga, jis kartais lekia vėjais o kartais atrodo, kad mes jau 6ta minute kalbam apie tą patį dalyką.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.