1899 Apžvalga

1899 Apžvalga

Trumpai:

Istoriją apie imigrantų laivą plaukiantį iš UK į Ameriką, tačiau pakeliui jie susiduria su prieš 4 mėnesius jūroje prarastu kitu kompanijos laivu. Tačiau laivas atrodo apleistas ir visiškai tuščias, netrukus keisti įvykiai pradeda nutikti ir mūsų laive. Ką reiškia vis pasirodantys ženklai ir kas už viso to slypi? 

1899 Apžvalga  1899
(2022) on IMDb

TV-MA
60min
Drama, Horror, Mystery
2022-

Techniškumas – 9/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 7/10

1899 Apžvalga

Aprašymas: Istoriją apie imigrantų laivą plaukiantį iš UK į Ameriką, tačiau pakeliui jie susiduria su prieš 4 mėnesius jūroje prarastu kitu kompanijos laivu. Tačiau laivas atrodo apleistas ir visiškai tuščias, netrukus keisti įvykiai pradeda nutikti ir mūsų laive. Ką reiškia vis pasirodantys ženklai ir kas už viso to slypi?

Čia bus vienas labai didelis pliusas. tai visko techninis aspektas, kas tikrai patobulėjo nuo Dark tai pačio serialo kokybė. Daugeliu vietų, tiek CGI scenomis, tiek taip kaip atrodo laivo vidus, 1899 lenkią savo pirmtaką. Aktoriai puikiai atlieka darbą ir kai reikia sugeba perteikti gan nemalonias akimirkas ar išgyvenimus visiškai realistiškai. Čia rasite tikrai gražių peizažų ir gal net nebenorėsite keliauti laivais jūrose… Muzika čia irgi stipri, daugelis jos prideda kiekvienam epizodui savito žavesio. Nors veikėjų ir istorijos prasme teko nusivilti, visas techninis aspektas tikrai vertas stipraus 7neto.

Kuo skiriasi lėtas serialas nuo ilgo serialo, tai, kad ilgame seriale beveik niekada nesijaučia per ilgos scenos. Tačiau jei žiūrėdami serialą jaučiate, kad veikėjai kažką daro LABAI lėtai ar scena trunka kiek daugiau nei reikėtų – žiūrite lėtą serialą. Pirma šio serialo pusė įkrenta būtent į šią kategoriją, ir tai gan keista… turint daugiau greitesnių scenų galėtume daugiau panarplioti šiuos veikėjus. Dabartiniame variante, nors žinome kelis pagrindinius dalykus apie kiekvieną veikėja, nė vienas iš jų neišlipa iš paprastų stereotipų Tad beveik visais atvejais, kaip įsivaizduojate, kad baigsis veikėjų istorijos, jos daugiau mažiau taip ir užsibaigė. Tai sukuria jausmą lyg istoriją tiesiog bandytų atrodyt labai rimta ir gili, tačiau apart paviršutinio grožio, mažai kas jaučiasi „gilu”.

Sakiau tai ir Vespre apžvalgoje, bet ir dabar pasikartosiu – daryti jau nuvalkiotas idėjas nėra nieko blogo, tačiau negalima tikėtis jog visi tau atsistoja plos kai rodai jiems jau x kartų matytą istoriją. O dar blogiau kai tavo serialas yra mistinis ir atsakymai yra pagrindinis tokios tipo istorijos variklis. Nuoširdžiai, po DARK sudėtingumo, tikėjausi kažko stipraus iš šio serialo. Galbūt ne istorijos posūkiais, bet bent savo idėjomis. Tačiau kažkuriuo metu, supranti kas vyksta… ir serialas užsibaigia beveik taip kaip tikėjaisi. Tiksliau, serialas užsibaigia taip, jog nelabai žinau net ką galėtume matyti antram sezone… vis tikėjausi kažko didesnio, ar to kas galėtų priversti visiškai kitaip žiūrėti į šia istoriją… deja šis momentas niekada ir neatėjo…

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.