BoJack Horseman Apžvalga

BoJack Horseman Apžvalga

Trumpai:

Susipažinkite su mylimiausiu dešimtojo dešimtmečio sitcom arkliu – po 20 metų. „BoJack Horseman“ buvo populiariausių TV laidų „Horsin ‘Around“ žvaigždė, tačiau šiandien jis pasikeitė, gyvena Holivude, viskuo skundžiasi ir vilki spalvingus megztinius.

BoJack Horseman Apžvalga  BoJack Horseman
(2014) on IMDb

TV-MA
25min
Animation, Comedy, Drama
2014-2020

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

BoJack Horseman Apžvalga

Aprašymas: Susipažinkite su mylimiausiu dešimtojo dešimtmečio sitcom’ų arkliu – po 20 metų. „BoJack Horseman“ buvusi populiariausių TV laidų „Horsin ‘Around“ žvaigždė. Tačiau šiandien jis nebe ta pati žibanti žvaigždė… Dabar jis gyvena Holivude, viskuo skundžiasi, vartoja gerokai per daug alkoholio ir vilki atgyvenusių spalvų megztinius.

Nepaisant gyveniškų ir gerokai susimąstyti verčiančių situacijų, šis serjalas priklauso komedijų žanrui. Juk ir gyvenima, net ir skausmingose situacijose bandome naudoti humorą nuotaikai praskaidrinti. Kiekvienas juokelis išdirbtas ir apgalvotas, daugelis jų tęsiasi net per kelis sezonus. Dažnai įtemptas ar svarbias situacijas galima labai lengva sugadinti netinkamu humoru (ehem, Marvel), tačiau čia humoras kaip tik papildo dramą, ji tampa tokia realistiška, lyg tikrame gyvenime. Tik na… su arkliažmogiu.

Šis serialas TIKRAI turi ką pasakyti ir tą daro labai gerai. Daugelis epizodų yra labai spalvoti, keisti, ar tiesiog smagiai kvaili, bet niekas nesulaužo pasaulio ar nepakeičia veikėjų vien tik tam, kad gali. Tas leidžia suprasti ir net nuspėti veikėjų veiksmus ar reakcijas, visai kaip realybėje. Istorija jau nuo pirmo sezono apibrėžia taisykles ir visą laiką nepameta jų. Čia vienas iš tų atvejų kai pasaulio statymas ir visi apribojimai yra bene įdomiausia serialo dalis.

Kas yra pabaiga? Čia toks kvailas klausimas ar ne? Bet tiktai šio serialo pabaiga mane privertė apie tai susimąstyti. Visa ši istorija apie gyvenimą, tad ir pabaiga labai… gyvenimiška. O tai leidžia perduodamoms idėjoms ir klausimams stipriai įsisiurbti į tavo pasąmonę. Niekas čia nerėkia, nekelia dramų. Nėra ir blogiečio, kurį visi skubėtų sustabdyti. Čia tiesiog žmonės, kurie nuolat suka skirtingais keliais ir baigia vieną gyvenimo etapą po kito. Kaip ir mes, galbūt daugiau niekada nesusitiksime su tais žmonėms, kuriuos kažkada laikėm draugais. Tačiau ir kaltinti nėra ko, ant ko pykti, tiesiog supranti, kad taip turi būti – life is life, na nana nananana.

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.