Trigun Apžvalga

Trigun Apžvalga

Trumpai:

Vašas Stampydas, žmogus už kurio galvą siūloma 60 milijardų ir persekiojamas visų, sugebančių nulaikyti ginklą rankose. Kad ir kur eitų jį seka mirtis ir sklinda gandas, jog pažvelgus Vašui į akis gali manyti esąs nebegyvas. O tiesa ta, kad Vašas labai švelnus ir sako niekada neatėmęs gyvybės ir bet kokia kaina vengia smurto. Taip pat yra Meril Stryfe ir Mili Tompson į istoriją įsipina lengvai ir yra viena iš pagrindinių komiškos anime dalies situacijų dalyvės. Jos atlieka rimtą darbą – persekioja Vašą, kad jis nepridirbtų per daug nuostolių.

Trigun Apžvalga Trigun (1998) on IMDb

TV-14
26 x 24min
Action, Adventure, Animation
1998

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 9/10

Trigun Apžvalga

Aprašymas: Vašas Stampydas, žmogus už kurio galvą siūloma 60 milijardų ir persekiojamas visų, sugebančių nulaikyti ginklą rankose. Kad ir kur eitų jį seka mirtis ir sklinda gandas, jog pažvelgus Vašui į akis gali manyti esąs nebegyvas. O tiesa ta, kad Vašas labai švelnus ir sako niekada neatėmęs gyvybės ir bet kokia kaina vengia smurto. Taip pat yra Meril Stryfe ir Mili Tompson į istoriją įsipina lengvai ir yra viena iš pagrindinių komiškos anime dalies situacijų dalyvės. Jos atlieka rimtą darbą – persekioja Vašą, kad jis nepridirbtų per daug nuostolių.

Vis kažkur labai gilioje mano atmintyje atsimenu žiūrėjęs šį anime, o gal maišau jį su CowBoy Bebob, ar dar kelias kitais kosminiais vesternais. Bet vis dėl to ko nesitikėjau tai kad Trigun man taip patiks. Taip, čia jaučiasi daug kitų anime tonų ir sunku pasakyti kuris anime įkvėpė kurį. Tačiau jau nuo pirmo epizodo, Trigun turi savo išskirtine asmenybę. Animacija primena seną 1990 metų japonų/kinų stilių, kuri pasiūlo gan švarias ir greitas ginklų kovas. Tačiau tai yra ir sena animacija, tad žiūrint dabar, gali šiek tiek pajusti visas technologijų imitacijas.

Trigun yra tokia istorija kuria pavadinčiau – „visko po truputį”. Tai nėra vien tik komedija, tačiau daugelis veikėjų mėgsta pajuokauti ir patenka į komiškas situacijas. Kartu tai nėra labai rimtas serialas, bet kai reikia sugebama ne tik į viska pažiūrėti labai rimtai, tačiau ir pateikti gan „žiaurių” scenų ar idėjų. Ši kombinacija padaro Trigun labai savotiško skonio, kurį sunku atrasti kitur. Visas pateikimas, veikėjus įgarsinę aktoriai, ir pats pasaulis jaučiasi originaliai – TRIGUN.

Apart kelių kartais užknisančių veikėjų ar šiek tiek keistesnio įgarsinimo, pagrindinis Trigun minusas tai, kad originali manga nebuvo pabaigta. Tad kūrėjai turėjo dirbti su gan mažai turinio ir daug ką tiesiog pridėjo patys. Tad nors šis anime tik 26 epizodų, turi gan daug filler istorijų. Šis faktas paverčia visa Trigun jaustis išsimėčiusiam ir kartais istorija LABAI stipriai sulėtėja. Bendrai lyginant su manga, Trigun turi mažiau pasaulio statymo ir truputį stygoje tamsios originalo satyros.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.