Archive 81 Apžvalga

Archive 81 Apžvalga

Trumpai:

Archyvo darbuotojas gauna paslaptingą pasiūlymą už didelę sumą atkurti senas, per gaisrą nukentėjusias video kasetes. Tačiau greitai tampa aišku, kad pačios kasetės nėra taip svarbu kaip tie įvykiai kurie privedė prie viso šito. Pamažu dabarties ir praeities pasauliai ima pintis ir sunku atskirti tai kas tikra o kas tik tavo galvoje. 

Archive 81 Apžvalga  Archive 81
(2022) on IMDb

TV-MA
60 min
Drama, Horror, Mistery
2022-

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 7/10

Archive 81

Aprašymas: Archyvo darbuotojas gauna paslaptingą pasiūlymą už didelę sumą atkurti senas, per gaisrą nukentėjusias video kasetes. Tačiau greitai tampa aišku, kad pačios kasetės nėra taip svarbu kaip tie įvykiai kurie privedė prie viso šito. Pamažu dabarties ir praeities pasauliai ima pintis ir sunku atskirti tai kas tikra o kas tik tavo galvoje.

Uuuuu dar kažkur pats turiu pora tų senų mažų kasečių, tad labai nostalgiškai galima pasijausti žiūrint šį serialą. Gal net kažkur labai panašia kamera rasčiau kaip kad turėjo veikėjai. O ir pats VHS atkūrimo ir saugojimo procesas bus tikrai įdomus jei domitės tokiomis technologijomis. Bendrai čia nostalgijos kaip ir daug, tačiau ji niekada nenaudojama tam, kad tiesiog sakyti „Hey, pameni, pameni?”. Smagu matyti istorijas kurios stengesi perkelti „baubus” į šiuolaikinius laikus ir bando tai daryti inkorporuojant naujas technologijas, o ne tik pasakant „oh va kaip blogai čia nėra tel signalo”, kad viska iš istorijos išmesti.

Nors vietomis istorija gali jaustis truputį lėtoka, bendrai pati serialo eiga vystosi gan maloniai, kiekvieną seriją atskleidžia kažką naujo arba paspendžia dar daugiau klausimų. Tačiau nė vienas dalykas neištempiamas taip ilgai jog reikėtų prisiminti kas ten prieš kelias serijas buvo ar kodėl dabar taip vyksta. Aktoriai atlieka tikrai neblogą darbą o ir bendrai specialieji efektai ir taip kaip serialas nufilmuotas yra labai kokybiška. Istorija prasideda gan paprastai ir kyla tiek įtampa tiek savo keistumu iki pat pabaigos. Nesitikėkite per sudėtingo psichologinio siaubo ir šis serialas privers jus bijoti savo senos „Liūto Karaliaus” kasetės.

Asmeniškai šiek tiek keistoka kodėl jie nenusprendė viso praeities veiksmo perteikti būtent per kasetes. Kartais taip ir įvyksta, kitus kartus matome tai ką galėjo matyti tik tam laike buvę personažai arba tiesiog nesame tikri ar mūsų pagrindinis veikėjas mato viską ką ir mes. Tai sukuria tokį atstumą tarp tavęs ir pagrindinių veikėjų, kada nors ir nori, kad jiems viskas būtų gerai, kartais nežinai nei kas nei kur yra. Tai sakau ir dėl to, kad manau stiprus VHS naudojimas sukurtų stipresnį stilių, dabar nors serialas padarytas gerai jis jaučiasi ganėtinai „paprastas” apart kelių įdomesnių vietų. Tai padėtų ne tik su visom paslaptimis bet ir pats „baubas” būtų įdomesnis.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.