Nimona Apžvalga

Nimona Apžvalga

Trumpai:

Kai riteris futuristiniame viduramžių pasaulyje yra neteisingai apkaltinamas už nusikaltimą, kurio jis nepadarė, vienintelė, galinti padėti jam įrodyti savo nekaltumą, yra Nimona – išdykus paauglė, keičiantis formą, kurią jis prisiekė sunaikinti.

Nimona Apžvalga Nimona (2023) on IMDb

PG
1h 41min
Animation, Adventure, Action
2023

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Nimona Apžvalga

Aprašymas: Kai riteris futuristiniame viduramžių pasaulyje yra neteisingai apkaltinamas už nusikaltimą, kurio jis nepadarė, vienintelė, galinti padėti jam įrodyti savo nekaltumą, yra Nimona – išdykus paauglė, keičiantis formą, kurią jis prisiekė sunaikinti.

Man labai svarbu filmų tonas ir greitis. Na GREITIS tai istorijos išdėstymo ir veikėjų prasme. Būna labai lėti filmai kuriuose turi tiesiog gerti sodrią emociją ir mintį. Tačiau būna tokie filmai kurie atrodo nei sekundei nesustoja, o tu žiūrėdamas juos jautiesi lyg būtum įsikibęs į rėmą lėkdamas linksmaisiais kalneliais. Nimona yra būtent toks filmas, kuris savo spalvomis, nuostabia animacija, ir veikėjais, tiesiog praskrenda ir net nepastebi kaip jau pabaiga. Tačiau asmeniškai vienas stipriausių šio filmo aspektų yra taip kaip jis atrodo. Čia galima iš karto jausti Into The Spider-Verse įtaką, ir aš lig šiol dėkoju tam filmui už tai. Nimona nebijo pakeisti stilistikos, kadru greičio, ar spalvų kontrasto jei tai reikš įspūdingesnį galutinį variantą.

Vienas dalykas ko nekenčiu yra frazė – čia vaikams daryta, tai gali būti kvaila. NE, kurti vaikams nereiškia laikyti jų idiotais ar suvokti nesugebančiais padarais. Galima kurti paprastai, pakartoti pagrindines mintis, bet niekad nesiteisint, kad vaikams tai tinka bet koks Š atsiprašant. Tad smagu kai Nimona yra linksma bet gan sumani istorija, kuri nei momentą nežemina savo auditorijos ir kai kuriose vietose pateikia gan sudėtingas subrendusias idėjas. Čia dar vienas filmo pliusas, galime rasti politikos ir socialinės teisybės idėjų, tačiau ne per daug. Visi šitie dalykai tiesiog pateikti ir viskas, niekas su jais tau per galva nedaužo sakydamas – matai, va taip pasaulis turėtų būti, ne kitaip! Bendrai istorija yra labai pozityvi ir trykštanti meile tiek patiems veikėjams, tiek žiūrovams. Žinote ta jausmą kai kažką rašai kvailo ir šypsaisi įsivaizduodamas kaip kas nors tai skaitys juokdamasis… geras jausmas…

Realiai, bendra istorija yra gan paprasta, greitai supranti ir kas ir kaip bus. Tačiau juk tai ne SNOBU KINAS, tai viskas kaip ir atleidžiama. Kai kuriose vietose gali pasijausti pasimetęs lyg nebūtu labai aišku kur ar ka veikėjai darys toliau. Taip pat, kai kam 2D animacijos ir 3D mišinys gali nepatikti, tačiau šis stilius kuo toliau tuo labiau MAN LIMPA. Bendrai, nors su keliais niuansais, Nimona yra nurautas mažas demonas kuris privers jus turėti gera laiką, norite to ar ne!

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.