Blame! Apžvalga

Blame! Apžvalga

Trumpai:

Tolimoje ateityje žmonės yra paskelbiami „nelegaliais gyventojais“ ir į jų medžioklę paleidžiami žudikų robotai ir intelektas kurio pagrindinis tikslas – išvalyti visą „miestą” nuo nelegalų. Vieną dieną išgyvenusių žmonių grupė sutinka keistą vaikiną, vardu Killy, kuris su savo viską naikinančiu pistoletu, bando surasti raktą, kaip atgauti planetos kontrolę.

Blame! Apžvalga  Blame!
(2017) on IMDb

TV-14
1h 46min
Animation, Action, Drama
2017

Techniškumas – 7/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 6/10

Blame!

Aprašymas: Tolimoje ateityje žmonės yra paskelbiami „nelegaliais gyventojais“ ir į jų medžioklę paleidžiami žudikų robotai ir intelektas kurio pagrindinis tikslas – išvalyti visą „miestą” nuo nelegalų. Vieną dieną išgyvenusių žmonių grupė sutinka keistą vaikiną, vardu Killy, kuris su savo viską naikinančiu pistoletu, bando surasti raktą, kaip atgauti planetos kontrolę.

Ši istoriją mane taip užkabino, kad teko perskaityt tiek manga tiek peržiūrėti daugybę kitos medžiagos apie šį pasaulį. Idėjos įdomios ir pateikiamos tau taip, kad vis norėtum pamatyti vis daugiau. Filmo spec efektai, veikėjų įgarsinimas, ir kiti tokiam anime filmui svarbūs elementai čia išdirbti tikrai gerai. Nors, jei būčiau teisingas, kartais 3D ir 2D animacijos kombinacija gali atrodyti šiek teik… kvailokai ir neišbaigtai. Kalbant apie pačia istoriją, čia gal įdomiausią matyti kaip laikas keičia žmonių supratimą į pasaulį, ir kaip keistai gali tobulėti mūsų technologijos.

Pagrindinis tiek mangos tiek šio filmo „variklis” yra tai kaip atrodo pasaulis ir kaip jis priverčia tave jaustis. Tai labai nedraugiškas pasaulis jo gyventojams, jis pilnas pavojų, tačiau kartu ir toks didelis, jog atrodo tu esi tik nereikšmingas vabalas bandantis kapstytis iš visų jėgų link saulės. Savo buveinėmis ir jų dydžiais šis pasaulis sugeba tave panardinti į nejaukią zoną, kurioje net ir pašiurpusiais plaukais vis tiek nori pamatyti, kas ten slepiasi už horizonto. Visas šis pasaulis sukelia atmosfera lyg būtumėt sumažinti, ir viskas ką aplink matai būtų skirtą kažkam daug daug didesniems – žemė kuri nebenori žmonių.

Filmas, ne, bendrai visa BLAME! istorija yra labai mažai išvystyta, tai yra – daug kas palikta žiūrovo/skaitytojo interpretacijai ir gauni tiktai atskiras dalis. Mangoje tai gan padeda sukurti nepažįstamos visatos jausmą, tačiau čia net ir pasibaigus filmui, lieki ne ką daugiau ir supratęs. Asmeniškai nežinau ar nepaskaitę daugiau apie BLAME! galėsite sekti kas ir kodėl vyksta. Čia techniškai nėra pabaigos, nei pradžios, tai lyg mažytis pjūvis iš 1000 metų trunkančios istorijos… Tiek stilistika tiek savo paslaptingu pasaulio ši istoriją šiek tiek perspaudžia, ir labiau gali jaustis sutrikęs nei sudomintas.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.