Space Dandy Apžvalga

Space Dandy Apžvalga

Trumpai:

Visata – paslaptinga ir keista vieta, kupina įvairiausių ateivių. Dendis – premijų medžiotojas, jis taikosi į nežinomus ateivius, kad juos užregistruotų ir gautų atlygį. Gal ir panašu į lengvą darbą, tačiau jo kelyje nutinka keistų dalykų – susitikimai su zombiais, paslaptingi ramen šefai, mieli našlaičiai… Jo gyvenime nuoboduliui nėra vietos. Padedamas dulkių siurblio roboto – KT ir į katiną panašios ateivės Miau, savo kledaru erdvėlaiviu Dendis keliauja po galaktikas ieškodamas naujų ateivių rūšių.

Space Dandy Apžvalga Space Dandy (2014) on IMDb

TV-14
26 x 24min
Comedy, Adventure, Animation
2014

Techniškumas – 10/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 9/10

Space Dandy Apžvalga

Aprašymas: Visata – paslaptinga ir keista vieta, kupina įvairiausių ateivių. Dendis – premijų medžiotojas, jis taikosi į nežinomus ateivius, kad juos užregistruotų ir gautų atlygį. Gal ir panašu į lengvą darbą, tačiau jo kelyje nutinka keistų dalykų – susitikimai su zombiais, paslaptingi ramen šefai, mieli našlaičiai… Jo gyvenime nuoboduliui nėra vietos. Padedamas dulkių siurblio roboto – KT ir į katiną panašios ateivės Miau, savo kledaru erdvėlaiviu Dendis keliauja po galaktikas ieškodamas naujų ateivių rūšių.

Techniškumo atžvilgiu šis anime yra beprotiškai nuostabus. Veikėjų kostiumai, šukuosenos, kosminiai erdvėlaiviai, bei patys ateiviai sukonstruoti kuo keisčiau ir spalvingiau. Ir tai su beveik kiekvienu Space Dandy aspektu. Jaučiasi lyg kūrėjai norėjo pademonstruoti tai kas jiems šauną į galvą ir per daug nepergalvoti apie bendra struktūra. Tad manau aišku, kad Space Dandy labiausiai man įstrigo dėl paprasto fakto – savo eksperimentavimo. Nors kartais tas šokinėjimas gali ir varginti.

Tai turbūt vienas lengviausiai prieinamų animacinių serialų, dėl ko? Beveik visos serijos veikia kaip atskiri nuotykiai su savo pradžia ir pabaiga. Net veikėjai gali įgauti visai kitokias asmenybes keičiantis epizodams. Tad beveik nereikia investuoti laiko aiškinantis kuris veikėjas kurio slapta nemėgsta ar . Negalėčiau sakyti, kad Space Dandy yra vien tik komedija, čia gali rasti ir „rimtesnių” momentų, tačiau absurdiškiausios situacijos čia nutinka vos ne kas kelias minutes.

Kaip ir daugelis kūrinių, taip ir Space Dandy bus tikrai ne kiekvienam. Kartais visas į tave metamas spalvų, vaizdų, bei garsų mišinys gali išsekinti ir nuvarginti labiau nei būti malonus. Ir nors manau, kad pasakojant savo istorija kaip antologija buvo tikrai gera mintis, kartu tai gali priversti šiek tiek pamiršti šią kosminę komandą. Tad net ir man kelis kart reikėjo prisiminti Space Dandy…

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.