Morbius Apžvalga

Morbius Apžvalga

Trumpai:

Biochemikas M. Morbijus (aktorius Jared‘as Leto) kenčia nuo retos ir mirtinos kraujo ligos. Dabar vienintelis genialaus proto mokslininko tikslas – surasti vaistą ir padėti ne tik sau, bet ir kitiems, kenčiantiems nuo šios ligos. Nesėkmingai išbandęs daugybę vaistų, terapijų bei gydymų ir nebežinodamas, ko daugiau griebtis, daktaras ryžtasi itin kontraversiškam veiksmui ir nutaria išbandyti vienos legendos siūlomą išeitį.

Morbius Apžvalga  Morbius
(2022) on IMDb

PG-13
1h 44min
Adventure, Action, Horror
2022

Techniškumas – 5/10

Istorija – 2/10

Veikėjai – 2/10

Morbius

Aprašymas: Biochemikas M. Morbijus (aktorius Jared‘as Leto) kenčia nuo retos ir mirtinos kraujo ligos. Dabar vienintelis genialaus proto mokslininko tikslas – surasti vaistą ir padėti ne tik sau, bet ir kitiems, kenčiantiems nuo šios ligos. Nesėkmingai išbandęs daugybę vaistų, terapijų bei gydymų ir nebežinodamas, ko daugiau griebtis, daktaras ryžtasi itin kontraversiškam veiksmui ir nutaria išbandyti vienos legendos siūlomą išeitį.

Kažkaip atrodo sunkiai suvokiamas faktas Holivudui, kad jei jau kursi istoriją apie antraeilį komiksų veikėja, tai duok tą istoriją fanams arba tiems kūrėjams kurie iš tikro turi ką pasakyti. Pastaruoju metu turime labai „plačius” serialus ir filmus kurie iš visų pakampių traukia veikėjus ir tėškę mums į veidus. Tad tikrai negaliu sakyti, kad visi bandymai buvo nesėkmingi… bet dievulėliau, ar bent kas nors čia žinojo ką nori pasakyti? Labai abejoju, šis filmas pastatytas pagal tokį šabloną, kad kaip balta mišrainė 3 Kalėdų dieną – valgoma, bet vien žiūrint jau vemt norisi. Blogiausias dalykas yra tai, kad filmas švaisto jūsų laiką… jis neturi nieko įdomaus pasakyti, nė viena veiksmo scena nėra įkvepianti, ir nors praėjo tik kelios dienos po žiūrėjimo, beveik nebeatmenu pusės filmo. Nuo pirmų akimirkų jaučiasi, kad kūrėjai tikrai jūsų negerbia…

Prisipažinsiu, Morbius buvo mano vienas iš mėgstamiausių seno Spider Man filmuko blogiečių (Na dar labai patiko ir Kraven The Hunter). Filmuke jis buvo įdomus veikėjas, nei blogas nei geras, tačiau visada turėjęs gan įvairių istorijos posūkių. Nežinau koks veikėjas čia turėtų būti bet tikrai ne Morbius, gal koks emo vampyras? Neeee, tai tiesiog Jared Leto uostantis savo bezdalus. O kada nors išeisim iš to laiko kai visuose super herojų filmuose pagrindinė istorija yra – turi sustabdyti blogieti, kuris irgi turi tokias pat gales kaip tu…. nu nebeįdomu, nu jau pašvinko šita struktūra ir tikrai galėtum sviesti ją per langą kuo toliau. Bet suprantu ant kiek tai paprasta ir nereikalaują jokios kūrybos, o kai esi labai lygių smegeninių turėtojas, tos kūrybos nelabai ir gali pas tave kokios būti…

Ar aš vienas jau pamatęs Jered Letto filme noriu iškart filmą išjungti? Ar man vienam jis atrodo kaip emo bro kur tuoj apsiverks jei kas nesakys jam koks jis kietas, pas jį visada 40 kabinančio paaugles vaibas. Aplamai, visi aktoriai/veikėjai čia yra CRINGE ir jaučiausi kokybės atžvilgiu kaip mokyklinis spektaklio pasirodymas. Užuot davęs bent kelias scenas kurios parodytu dėl ko mes turime laikyti šiuos veikėjus „Tokiais Kietais”, filmas tiesiog tave baksnoja visada ir sako, WOW, argi ne kietas veikėjas tas mūsų Morbius? Argi neplosite rankom, kad jis turi super galių? Galiu atsakyt tik viena – kietas? O jūs bent patys savo filmą matėte? Kvailiausiai su Morbium yra tai, kad jei filmas būtų bent dalele labiau save supratęs ir sugebėjęs save pašiepti, bent akimirka į viską nežiūrėjęs mega rimtai, galiu garantuoti – gautume visai nebloga komediją.

Bendrai – 3/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.