Man From Earth Apžvalga

Man From Earth Apžvalga

Trumpai:

Ekspromtu surengtas atsisveikinimo vakarėlis su profesoriumi Johnu Oldmanu tampa paslaptingu tardymu po to, kai į pensiją išeinantis mokslininkas savo kolegoms atskleidžia, kad turi ilgesnę ir keistesnę praeitį, nei jie gali įsivaizduoti. Kiek šio pasakojimo yra tiesa, o kiek tiktai gerai parinktas melas? 

Man From Earth Apžvalga  The Man from Earth
(2007) on IMDb

TV
1h 27min
Drama, Fantasy, Mistery
2007

Techniškumas – 6/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 7/10

Man From Earth

Aprašymas: Ekspromtu surengtas atsisveikinimo vakarėlis su profesoriumi Johnu Oldmanu tampa paslaptingu tardymu po to, kai į pensiją išeinantis mokslininkas savo kolegoms atskleidžia, kad turi ilgesnę ir keistesnę praeitį, nei jie gali įsivaizduoti. Kiek šio pasakojimo yra tiesa, o kiek tiktai gerai parinktas melas?

Dar atsimenu šitą filmą žiūrėjome per filosofijos pamokas. Ir ne be reikalo, pati idėja tikrai gera, ir susukta taip, kad lyg ir nebūtų tiksliai pasakytą ar vis dėl to tai ką mums pasakoją yra tiesa. Iš pradžių gali pasirodyti, kad filmas bus labai stipriai apie religija, tačiau čia ji nei išaukštinama kaip vienintelis atsakymas, nei baudžiama kaip kokia žmonių silpnybė. Aš dar gan mėgstu, kada įsitikinimai ar legendos paaiškinami daug logiškiau ir paprasčiau, o ši istorija turi net kelias vietas kur galėčiau pasakyti „visai gudriai čia sumastėte ponuliai”. Labai svarbus dalykas, pabaiga nepriima jokio sprendimo, nes vis dėl to čia ne istorija pasakojama, o labiau „kas būtų situacija”, tad svarbu palikti vietos kiekvieno interpretacijai – O kodėl gi tai negalėtų būti tiesa?

Labai daug šitam filmui prideda tai, kad pagrindinis aktorius parinktas labai gerai. Jis neperspaudžia to ką turi pasakyti, tačiau gali jausti tam tikra pasitikėjimą sklindantį nuo jo kas priverčia juo vis labiau ir labiau patikėti. O ir žiūrint filmą pirmą kartą visi pradiniai atsakymai atrodo tiesiog tas ką bet kas pasakytų kasdieniniame pokalbyje. Tačiau kai dar kartą viską žiūri nuo pradžių pastebi mažas detales ir kaip kiekvienas atsakymas tau pamažu „įterpia” vienas ar kitokias idėjas. Kaip mažam projektui kuris tiesiog nori iš rutulioti vieną teoriją, mano nuomone beveik viskas labai čia susiklijuoją.

Didžiausia šio filmo problema yra tai kad viska vystosi per lėtai, turi gan daug laiko apmąstyti kas ir kaip vyksta, tad viskas nesijaučia taip „stipriai” kaip galbūt norėtum. Mano manymu trumpesnis filmas pagelbėtų šiai istorijai, ir padėtų jei taip stipriai nesimėtyti tarp istorijos vingių. Tokie maži trukdžiai gali paversti filmą gan nuobodžiu daugeliui, kas yra šiek tiek gaila, nes kaip ir minėjau pats scenarijus yra tikrai įdomus. Taip pat… kas gan logiška mažo biudžeto filmui, kai kurie aktoriai jaučiasi gan „netikrai” ir perspaustai. Bendrai toks, keistas jausmas žiūrint šį filmą, lyg stebėtum kokį mokyklos spektaklį, kur viskas kaip ir suaukštinta. Tai keistas, mažo biudžeto, filmas su tikrai įdomia idėja…

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.