Vesper Apžvalga

Vesper Apžvalga

Trumpai:

Viltis – tai, kas veda į priekį net tada, kai atrodo, kad pasaulis žlunga. Nualintoje žemės planetoje trūksta maisto. 13-metė Vesper nenuleidžia rankų – namuose slaugo sunkiai sergantį tėvą, o miško gilumoje imasi biologinių eksperimentų. Pasauliui reikia išradimo, kuris padės išmaitinti žmoniją. Lemtinga pažintis įkvepia Vesper sukaupti jėgas, išmonę ir protą, kad pasiektų savo tikslą.

Vesper Apžvalga  Vesper
(2022) on IMDb

PG-13
1h 54min
Drama, Adventure, Sci-Fi
2022

Techniškumas – 9/10

Istorija – 4/10

Veikėjai – 7/10

Vesper Apžvalga

Aprašymas: Viltis – tai, kas veda į priekį net tada, kai atrodo, kad pasaulis žlunga. Nualintoje žemės planetoje trūksta maisto. 13-metė Vesper nenuleidžia rankų – namuose slaugo sunkiai sergantį tėvą, o miško gilumoje imasi biologinių eksperimentų. Pasauliui reikia išradimo, kuris padės išmaitinti žmoniją. Lemtinga pažintis įkvepia Vesper sukaupti jėgas, išmonę ir protą, kad pasiektų savo tikslą.

Wow… Va, tik taip galiu pasakyti apie šį pasaulį: jis murzinas, glitus, nudėvėtas… Ir tuo pačiu pilnas gyvybės. Nuo to, kaip atrodo augalai, rūbai ir kambariai, iki pačios organinės technologijos – viskas persmelkta solidžiu pasaulio statymu. Ir taip, man tikrai patiko matyti Post-Apokaliptinę ateitį ir seną aplūžūsį namelį, kur dar Lietuviškuose kaimuose stovi. Ko nesitikėjau, tai tiek daug praktinių efektų. Viską šiais laikais taip lengva pagaminti su CGI, tad kai kūrėjai stengiasi – pasijaučia iš karto. Net stebint ir ieškant klaidų, sunkiai kažką radau, o aš mėgstu prisikabinėti. Dėl šio kontrasto tarp efektų, viskas šiame pasaulyje atrodo turi vietą. Kelis kartus net turėjau sau pasakyti – padirbėta iš peties.

Čia duosiu pusę taško. Iš vienos pusės, kai kurie aktoriai savo vaidyba tikrai nustebino. Priešiškumą ir kitas emocijas galėjai skaityti iš veidų. Tai leido filmui būti tikrai įtemptu, ir pačiai istorijai turėti šiokį tokį kontrastą. Tačiau nedėkite savo grandiozinių filmų ant vaikų pečių… Nesupraskite blogai, pagrindinė aktorė, Raffiella Chapman, atliko darbą gerai, tačiau buvo tikrai jaučiamų vietų, kada jai pritrūko ar tai patirties, ar tai pasirengimo. Jei norit spausti jausmus ir kurti labai rimtą istoriją, turit pasirūpinti ir atitinkamu talentu. Manau jei filmas turėtų šiek tiek linksmesnį ar neutralų toną, ši aktorė būtų beveik tobula vaidmeniu. Aj ir chebra, išmokite kirpti scenas. Žinau, kad jums atrodo kietai, ir žinau, kad patiems smagu matyti savo darbą, bet kai kur jau pasiekiamos Cringe ribos kurių nesitikėjau…

Nutiko visiškai tas kas ir maniau. Daugelis tokio kalibro filmų kenčia nuo vienos pagrindinės problemos – istorijos. Taip ir čia. Viskas jau matyta, ir ne tik, kad matyta, bet atrodo tokios istorijos jau net parodijuoti nustotos. Šis istorijos vystymasis net 2018 būtų nuvalkiotas. Taip, blogos korporacijos ateity yra blogos, bet ar tikrai nėra, ką daugiau pasakyti? Pažvelgti kitaip? Pradžioje filmo galite spėti kas nutiks ir 90% būsite teisūs – garantuoju. Pabaigoje jaučiau, kad geri veikėjai yra geri, o blogi, citadelės gyventojai, yra blogi. Viskas. Ir tai skaudu, kai pasaulis sukurtas gražiai, viskas aplinkui gyva ir kvėpuoja, tačiau istorijos atžvilgiu viskas sustingę praeityje.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.