Werewolf by Night Apžvalga

Werewolf by Night Apžvalga

Trumpai:

Po lyderio mirties slapta monstrų medžiotojų grupuotė tamsią ir gūdžią naktį susirenka Bladstounų šventykloje. Keisto ir siaubingo lyderio atminimo metu svečiai sudalyvauja paslaptingose ir mirtinose varžybose dėl galingos relikvijos. Tai medžioklė, kurios metu jie stos akis į akį su pavojingu monstru. Naujas „Marvel Cinematic Universe“ kūrinys įkvėptas 4-ojo ir 5-ojo dešimtmečių siaubo filmų. Šiurpinantys specialieji efektai siekia sukelti baimės, makabriškumo ir įtampos pojūčius.

Werewolf by Night Apžvalga Werewolf by Night (2022) on IMDb

TV-14
52min
Action, Adventure, Drama
2022

Techniškumas – 9/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 9/10

Werewolf by Night Apžvalga

Aprašymas: Po lyderio mirties slapta monstrų medžiotojų grupuotė tamsią ir gūdžią naktį susirenka Bladstounų šventykloje. Keisto ir siaubingo lyderio atminimo metu svečiai sudalyvauja paslaptingose ir mirtinose varžybose dėl galingos relikvijos. Tai medžioklė, kurios metu jie stos akis į akį su pavojingu monstru. Naujas „Marvel Cinematic Universe“ kūrinys įkvėptas 4-ojo ir 5-ojo dešimtmečių siaubo filmų. Šiurpinantys specialieji efektai siekia sukelti baimės, makabriškumo ir įtampos pojūčius.

Turiu ta tokį keistą dalyką – man labai patinka kai kūrėjams patinka tai ką daro… Wow, žinau, jog pasakiau unikaliausią mintį kurią girdėjote. Tačiau kai tiek filmų/serialų kurie atrodo visiškai neturi sielos ar žmogiškumo, net ir mažas pastangas pradedu vertinti vis labiau. Tad ir čia, stilistiką ir tematiką galėjo būti parinkta tik šiaip sau, tačiau kameros, kostiumai, ir garsas, viskas sodru ir atitinka tai ko kūrėjai siekė. Šis filmas privertė suprasti, jog nespalvoti filmai turi ir savų pliusų bei jau mums užmiršto žavesio. Bendros istorijos procesus filmas bando atkartoti senus monstrų filmus tik su gan smagiu posūkiu. Vien šis mažas dalykas padaro, Werewolf by Night kažkuo įdomesniu Marvel turinio jūroje. Aj… jei dar neminėjau, čia superherojų filmas…

Veikėjai čia labai paprasti, tačiau kai turi tiek nedaug laiko papasakoti trumpą istoriją, turi suktis kaip išgali. Tai nėra siaubo filmas, nors tokių kadrų galite rasti, tai nėra komedija, nors sakyčiau, kad komedinis tonas jaučiasi labiausiai. Ir pats filmas kaip ir prasideda atrodo viskam jau įpusėjus, tad, suprantama jog stiprus pasaulio konstravimas ar labai gilūs veikėjai čia nebuvo pirmenybė. O techniniai aspektai ir pats humoras, puikūs. Pabaisos dizainai įdomūs ir pakankamai „įtikinantys”. Bendrai tokį filmą įvertinčiau kaip lengvą desertą, suvalgai, buvo skanu, įdomu, ir toliau sau laimingai gyveni.

Ech, kaip filmas toks trumpas, tikrai labai, labai norėjau pamatyt pačia vilkolakio transformacija ar kiek daugiau bendro veiksmo ilgais kadrais. Tačiau filmas, gal dėl biudžeto, gal vien dėl stilistinių priežasčių, viską gan stipriai slepia tamsoje. Kas stiliui padeda, tačiau kartais gali pavargti nuo pastovių šešėlių ir greitų kadrų pasikeitimų. Be to Werewolf by Night turi tokia gan įdomia problema, jis gaunasi pakankamai ilgas pilnos trukmės filmui tačiau jaučiasi labai trumpas lyg viena serialo serija. Nors dabar kiekviena populiaraus serialo serija trunka po valanda, tai so…so. Tiesiog asmeniškai norėjosi šiek tiek daugiau laiko praleisti su veikėjais ir manau, kad labai nedaug būtų reikėję pridėti, kad gautumėte pilną mėnulį, oj…norėjau pasakyti… filmą…

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.