Hot Fuzz Apžvalga

Hot Fuzz Apžvalga

Trumpai:

Filme pasakojama apie Nikolą Eindželą, ypatingai atsidavusi policininką, kuris labai myli savo darbą. Būtent dėl to kad jis suėmė daugiau pažeidėjų nei kiti miesto pareigūnai jis siunčiamas į miestelį, kuriame ypač reti nusikaltimai. Šio miestelio policininkai labai atsipalaidavę ir visus nužudimus priskiria nelaimingiems atsitikimams, tačiau Nikolas supranta, kad čia darbuojasi žudikas, o vėliau – žudikų grupė.

Hot Fuzz Apžvalga  Hot Fuzz
(2007) on IMDb

R
2h 01min
Action, Comedy, Mystery
2007

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Hot Fuzz

Aprašymas: Filme pasakojama apie Nikolą Eindželą, ypatingai atsidavusi policininką, kuris labai myli savo darbą. Būtent dėl to kad jis suėmė daugiau pažeidėjų nei kiti miesto pareigūnai jis siunčiamas į miestelį, kuriame ypač reti nusikaltimai. Šio miestelio policininkai labai atsipalaidavę ir visus nužudimus priskiria nelaimingiems atsitikimams, tačiau Nikolas supranta, kad čia darbuojasi žudikas, o vėliau – žudikų grupė.

Labai mėgstu istorijas kurios vis statosi iki sprogstančio finalo. Tačiau dažnai pradžia būna nuobodi ir kvailokai išdėliota tad kad ir kokia gera ta pabaiga būtų, tiesiog jos nesulauki. Taip, ir šis filmas prasideda lėtai, tačiau greitas kadrų karpymas ir stilistiškas patiekimas, neleidžia tau užsnūsti ir pastoviai palaiko gera energiją. O pabaiga tai tikrai nurauta ir veikia visais cilindrais, turbūt viena labiausiai įstrigusių kulminacijų vien dėl savo keistumo. Čia gal ir nėra Transformerių lygio sprogimų ar spec efektų, bet visi veikėjai tokie mieli ir keisti, kad tiesiog mėgaujiesi nesustabdomu chaosu. Jei Shaun of The Dead buvo beveik tobulas zombių filmas, tai čia beveik tobulas veiksmo filmas.

Nežinau kaip tai paaiškinti, bet daugelis Edgaro Wrighto istorijų man tiesiog LIMPA. Jų humoras nėra labai greitas, net nepavadinčiau juo „juokis už pilvo susiėmęs”, tačiau viskas taip teisingai ir keistai pateikta, kad negali nesijuokti iš šio įvairiausių idėjų kratiniu. Vienas geriausių viso to aspektų yra patys veikėjai, daugelis jų sukurti labai pompastiški ir lyg karikatūros, kiti, jaučiasi tokie žmogiški, kad negali su jų neužjausti ar nesirgti už juos visuose keistose situacijose. Bendrai šis filmas sudarytas iš daug smagių idėjų ir pagrindinė istorija atsisėda į keleivio vietą.

Filmas gan stipriai remiasi sausesniu Britišku humoru ir vietomis gali jaustis šiek tiek sulėtėjęs, na kol pasiekiamas finalas. Taip pat pabaigoje humoras šiek tiek pamirštamas ir pagrindinis vaidmuo atitenka veiksmui, labai geram veiksmui, tačiau tai priverčia istoriją jaustis lyg būtų padalinta į dvi dalis. Bendrai šiam filmui taip pat neturiu didelių nusiskundimų, mano nuomone filmas išpildo tai ką norėjo, ir galiu garantuoti – smagiai praleisite vakarą jei nebijosite lėtesnės pradžios…

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.