The Matrix Reloaded Apžvalga

The Matrix Reloaded Apžvalga

Trumpai:

Keturi šimtai penkiasdešimt šeši žmonės, kurie visi gyvenime patyrė finansinių sunkumų, kviečiami žaisti paslaptingą išlikimo žaidimą. Jie varžosi tradicinių ir labai paprastų vaikų žaidimų serijoje, tačiau visi žaidimai mirtini, jie rizikuoja savo gyvybe tik tam, kad galėtų pasiimti 45,6 mlrd. Billiono (38,5 mln. JAV dolerių) prizą. Visos kančios ir išgyvenimai tik tam, kad papildyti savo kišenes…

The Matrix Reloaded  The Matrix Reloaded
(2003) on IMDb

R
2h 19min
Action, Sci-Fi
2003

Techniškumas – 7/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 7/10

The Matrix Reloaded

Aprašymas: Laisvės kovotojai Neo, Trinity ir Morpheus ir toliau vadovauja maištui prieš mašinų armiją, atskleisdami savo nepaprastų įgūdžių ir ginklų arsenalą prieš sistemingas represijų ir išnaudojimo jėgas. Neo istoriją tęsiasi, tik ar šį kartą sutiksime naujus priešus, o gal pasirodys seniai matytas ir pražystamas veidas. Svarbiausias tikslas – išgelbėti paskutinį žmonių miestą.

Visgi didžioji dalis filmo vis dar išlaiko Matricos stilių, daugybę tikrai gan neblogų kovų, daug gerų spec efektų, ir veikėjai netgi veikėjai atrodo labiau stengiasi. Ir pripažinsiu kai kurios filosofinės mintys tikrai įdomios ir pasiliek net po filmo. Matosi tai kad buvo įdėta tikrai daug darbo siekiant padaryti geriausia filmą kokį galimą.

Pirma Matrica turėjo labai gerą balansą tarp susišaudymų ir filosofinių minčių, nors viena idėja nuo kitos neatskirsi. Deja čia filosofinės idėjos pradeda imti viršų. Kovos nors ir įspūdingos turi beveik 0 įtampos ir galiausiai apima toks jausmas kad filmo kūrėjai laiko jus kvailais ir kartoja tas pačias idėjas jau 5 kartą, kad tu, dunduk, šį karą jau pagautum. Ir po perkūnais, kodėl reikėjo gražinti agentą Smitą tiesiog pasakant „Eh mumbo jumbo taip jau yra”.

Bandant užbaigti istoriją, kuria jau kaip ir užbaigia pirmame filme, ir dar norint tai padaryti daug greičiau, atsiranda didelė problema. Viskas pradeda jaustis perspaustą, jei pirmoje matricoje veikėjų veiksmai paprasti ir logiški tai dabar jie elgiasi lyg tai ką sako yra svarbiausi dalykai. Visi žinote tą matricos prisižiūrėjusį 16-metį su odine striuke ir katana kur užsirašo „Tik Dievas man atleis” – tai va, taip pradeda jaustis visi filmo veikėjai.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.