Outer Range Apžvalga

Outer Range Apžvalga

Trumpai:

Ūkininkas, kovojantis už savo žemę ir šeimą, Amerikos vakarų dykumos pakraštyje atranda duobę be pabaigos. O jei ši skylė atsirado ne tik materijoje, bet ir laikę? Ar pradingę dalykai tikrai pradingę amžiams?

Outer Range Apžvalga  Outer Range
(2022) on IMDb

TV-MA
50min
Drama, Mistery, Thriller
2022-

Techniškumas – 7/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 7/10

Outer Range

Aprašymas: Ūkininkas, kovojantis už savo žemę ir šeimą, Amerikos vakarų dykumos pakraštyje atranda duobę be pabaigos. O jei ši skylė atsirado ne tik materijoje, bet ir laikę? Ar pradingę dalykai tikrai pradingę amžiams?

Ieškojau kažko keisto, nebūtinai naujo, tačiau antgamtiško ar kaip kitaip perkreipto pasaulio. Ir ką norėjau tą gavau, tačiau nesitikėjau, kad pati drama ir veikėjai sugebės gal net labiau įtraukti. Čia nesijauti taip, lyg visa drama suktųsi tik apie nepaaiškinamus dalykus, atvirkščiai, labiausiai įtemptos ir įstrigusios scenos buvo tiesiog dviejų veikėjų pokalbis kuriame vien iš judesių gali suprasti ką veikėjai mąsto. Beje tam labai padeda aktoriai, kurie yra tokie savotiški, kartais net atrodantys „be proto perspausti” tačiau vis vien kažkuo realistiški. Ir iki pat galo nė vienas serialo aspektas, nei mistika nei šeimos drama, neperima „vairo” ir netampa esminiu, kas leidžia šiam pasauliui jaustis sodriam ir gyvam.

Kaip aš mėgstu istorijas susijusias su laiku, ta prasme jau gal net per daug, tiesiog manau, dar yra tiek daug pamatyti būtent šioje temoje. Tad ir Outer Range yra gan stipri dozė tiek mokslo tiek filosofijos kuri visa sukasi apie laiko supratimą. Nors iš karto pasakysiu, pirmas sezonas nėra taip, jog atskleistų per daug detalių susijusiu su šiuo pasauliu. Kas ir gerai ir šiek tiek nervina nes nori kuo daugiau suprasti. Kelis pagrindinius istorijos posūkius pradėsite pamatyti gan anksti, tačiau tai nereiškia, kad jie prasti, labiau tai jog pirmas sezonas atsako į klausimus kuriuos jau nuspėjai, bet užduoda naujų kurių net nesitikėjai.

Vėlgi, serialas lėtokas, čia tikrai nebus daug veiksmo ar dažno scenų pasikeitimo, tas labiausiai gali maišyti pradžioje, kai dar nesi tikras kas ir kaip. Kai kurių aktorių pasirinkti veikėjai iš pradžių gali atrodyti gan stipriai perspausti, lyg būtų kokios karikatūros, tačiau serialo viduryje visos šios spalvotos asmenybės sukrenta į rėmus. Didžiausia serialo bėda, net ir dabar, sezonui pasibaigus negalėčiau jums pasakyti apie ką šita istoriją. Galėčiau jums išvardinti scenas, ir kas po ko ėjo, bet didesnių tematinių poteksčių sunku „pagauti” kai serialas atrodo nori pasakyti vienu metu ir per daug ir per mažai. Tad kartu ir laukiu antro sezono ir nelabai žinau ar visgi turėsim kažką iš to gero.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.