Batuotas Katinas 2 Apžvalga

Batuotas Katinas 2 Apžvalga

Trumpai:

Norėdamas atkurti prarastas gyvybes, batuotas katinas privalo surasti mitinę Norų žvaigždę. Jis leidžiasi į kelionę Juoduoju mišku, kur už kiekvieno kampo slypi nuotykiai ir pavojai – Auksaplaukė, trijų lokių šeimos gauja, apgavikas Džekas Horneris ir net bauginantis premijų medžiotojas, didysis blogasis vilkas.

Batuotas Katinas 2 Apžvalga  Puss in Boots: The Last Wish
(2022) on IMDb

PG
1h 40min
Animation, Adventure, Comedy
2022

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 10/10

Batuotas Katinas 2 Apžvalga

Aprašymas: Norėdamas atkurti prarastas gyvybes, batuotas katinas privalo surasti mitinę Norų žvaigždę. Jis leidžiasi į kelionę Juoduoju mišku, kur už kiekvieno kampo slypi nuotykiai ir pavojai – Auksaplaukė, trijų lokių šeimos gauja, apgavikas Džekas Horneris ir net bauginantis premijų medžiotojas, didysis blogasis vilkas.

Vienas svarbiausių aspektų kuriuos manau daugelis dabartinių animacinių filmų kaip ir pamiršta – animacinis filmas turėtų būti ANIMUOTAS ir jaustis GYVAS. Dizainas, spalvos, judesiai, viskas gali būti taip ekspresyvu, o dažniausiai turime tiesiog statiška 3D modelį. Animacija nėra vienas stilius, vienas greitis, ar stabilus tonas… ir nuoširdžiai kuo laisviau ir beprotiškiau animatoriai gali save išreikšti tuo man tik smagiau. Dalimi šis filmas primena Spider-Verse, dalimi senus DreamWorks filmus, dalimi jaučiasi šviežio oro gurkšnis. Čia galima rasti beveik visko. Bet net kai atrodo visko per daug, tai neišmuša tavęs iš šios istorijos. Kaip tik, viskas tampa toks užhipnotizuojantis spalvų ir dizainų mišinys kuris visą laiką priverčia stebėti ekraną.

Net nežinau ar čia filmas vaikams, tai labiau filmas tiems kas buvo vaikai/paaugliai kai išėjo Šrekas 2. Taip čia daug spalvų ir mielų gyvūnų , tačiau daugelis filmo temų yra stulbinančiai suaugusios ir visa istorija bando perteikti ganėtinai sunkias temas, kurios jei jaučiatės kaip aš kartais, stipriai paveiks. O ir tamsaus humoro bei gan… keistai brutalių scenų čia pilną. Bendrai filmas nelaiko jūsų kvailiais ir palieka daugelį dalykų jums apmąstyti, tai balansas tarp gražių spalvų ir rimtų idėjų.

Jei prieš tai man būtum pasakęs, kad vienas įsimintiniausių blogiečių šiais metais bus Batuoto Katino filme, aš tau trenkčiau antausį ir paklausčiau ką vartoji. Bet dabar pats savęs klausinėju… kas per velnias… nuoširdžiai, šis veikėjas sugebėjo įteikti keista baimę ir paranoja su kiekviena savo scena. Bendrai visi veikėjai čia gerai sukonstruoti, turi laiko pakvėpuoti ir į save pasižiūrėti iš šono, net ir tie veikėjai kurie pradžioje atrodo tikrai užknis. Bet Vilkas, 10/10 – jis lyg panikos ataka, kuri atrodo gali nutikti už kiekvieno kampo. Kažkuriuo filmo metu pradedi pats dairytis per petį ir įsitempti kiekvieną tylią akimirka – o tai manau yra gerai sukonstruoto piktadario bruožas.

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.