One-Punch Man Apžvalga

One-Punch Man Apžvalga

Trumpai:

Istorija vyksta pramanytame metropolyje, Z mieste, Japonijoje. Pasaulis pilnas keistų pabaisų, kurie mistiškai atsiranda ir pridaro daug žalos. Saitama yra super galingas herojus, kuris lengvai įveikia blogiukus vienu smūgiu. Kad ir kaip bebūtų, Saitamai pasidaro nuobodu dėl jo galių ir jis pradeda ieškoti stipresnį oponentų už jį.

One-Punch Man  One Punch Man
(2015) on IMDb

TV-PG
25x24min
Animation, Action, Comedy
2015-

Techniškumas – 9/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 10/10

One-Punch Man

Aprašymas: Istorija vyksta pramanytame metropolyje, Z mieste, Japonijoje. Pasaulis pilnas keistų pabaisų, kurie mistiškai atsiranda ir pridaro daug žalos. Saitama yra super galingas herojus, kuris lengvai įveikia blogiukus vienu smūgiu. Kad ir kaip bebūtų, Saitamai pasidaro nuobodu dėl jo galių ir jis pradeda ieškoti stipresnį oponentų už jį.

Manau kad šis anime absoliučiai įgyvendina tai ką nori padaryti ir parodyti tiek istorijos tiek stilistikos prasme. Iš pradžių tai lyg ir pasakojimas su vienu prikolu – nenugalimas herojus, kuriam jau nusibodo toks gyvenimas. Tačiau kuo toliau žiūri tuo labiau supranti, kad tai ne tik istoriją apie Saitama, o labiau super herojų ir anime standartų dekonstrukcija. Tad jei netingėsite „pasigilinti” į tai ką matote, rasite įdomių dalykų.

Taip, antro sezono animacija stipriai suprastėjo palyginus su pirmu, bet manau tai dar galima iškęsti. Tačiau pirmas sezonas…pirmas sezonas tai yra tiesiog orgazmas akims – animacijos lankstumas, greičio bei energijos perteikimas, bei detališkumas – tikrai dažnai išbloškė man žandikaulį į „Wow” padėtį. Ne veltui kai kurios atskiros scenos Youtube turi daugiau nei 20 milijonų peržiūrų…

Kartais viskas gali progresuoti, pripažinsiu, truputį per lėtai. Pati istorija turi „fillerių”, kas nėra keista tokio žanro anime, tačiau kai kurie dalykai užsitęsė truputį per ilgai, ir pradedi mąstyti, kas gi vis dėl to yra „pagrindinė” istoriją o kas tik „pagardinimas”. Tačiau galiu garantuoti kad serialas neprailgs, ir tikrai nereikės skipint 10 serijų nes ten vien tik nereikšmingi įvykiai.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.