Cowboy Bebop Apžvalga

Cowboy Bebop Apžvalga

Trumpai:

Istorija sukasi apie kosminio laivo, pavadinimu „Bebop”, įgulą. Įgulą sudaro pradžioje dviese keliaujantys premijų medžiotojai – Jet Black, kuris yra ir pačio „Bebop’o” savininkas, taipogi buvęs ISSP (Inter-Solar Sytem Police) detektyvas, bei Spike Spiegel – buvęs Sindikato narys, kuris kitų manymu yra negyvas. Įsibėgėjant anime prie jų vyriškos kompanijos prisijungia dar keli asmenys ir šuo. Faye Valentine – mergina, praradusi atmintį, prisijungusi prie Bebop’o neprašyta, bei jauna mergina, vardu Edward, kuri yra labai energingas ir protingas asmuo.

Cowboy Bebop Apžvalga Cowboy Bebop (1998) on IMDb

TV-14
26 x 24min
Action, Adventure, Animation
1998-1999

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

Cowboy Bebop Apžvalga

Aprašymas: Istorija sukasi apie kosminio laivo, pavadinimu „Bebop”, įgulą. Įgulą sudaro pradžioje dviese keliaujantys premijų medžiotojai – Jet Black, kuris yra ir pačio „Bebop’o” savininkas, taipogi buvęs ISSP (Inter-Solar Sytem Police) detektyvas, bei Spike Spiegel – buvęs Sindikato narys, kuris kitų manymu yra negyvas. Įsibėgėjant anime prie jų vyriškos kompanijos prisijungia dar keli asmenys ir šuo. Faye Valentine – mergina, praradusi atmintį, prisijungusi prie Bebop’o neprašyta, bei jauna mergina, vardu Edward, kuri yra labai energingas ir protingas asmuo.

Aš myliu šio anime stilių. Nuoširdžiai, sunkiai galima rasti taip išdirbtų animacijų ir pasaulio pateikimų. Visi erdvėlaiviai, technikos įrenginiai, lokacijos jaučiasi „tikros”, naudojamos, aptrintos, ir nugyventos. Taip pat jei pažiūrėsite erdvėlaivio vidaus kadrus, suprasit kaip viskas detaliai ir kruopščiai pateikiama. Pagrindiniai veikėjai turi savo toną, stilistiką, ir yra iš karto atpažįstami, tačiau nesijaučia kažkokia „pergrūsti” anime veikėjai, kur visi turi nešioti kuo keisčiau atrodančius rūbus ir rėkti taip kaip taps Hokage ar dar kokiu š.

Tai toks anime kur jus palieka su keistais jausmais. Kaip ir džiaugiesi už visą patirta kelionę, tačiau tuo pačiu metu negali atsikratyti melancholiško jausmo. Visas humoras ir keistenybės stipriai atsveria šias rimtesnes istorijos temas, tad gauni gan subalansuota paketą. Keli epizodai ir idėjos dar iki dabar yra įstrigę man galvoje kaip asmeniniai mano gyvenimo statymo blokai. Ir tai iš dalies yra todėl, kad Cowboy Bebop šias idėjas pateikia paprastai ir nedaužo jums per galva klausdamas – „na, ar pagavai mintį”?. Šis anime nelaiko jus kvailiukais kuriems kelis kartus reikia kartoti, jei dabar dar nesupratai ką norėta pasakyti, nesijaudink, paūgėjas tikrai viską perprasi.

Ar Cowboy Bebop turi keistai lėtesnių momentų? Taip. Ar turi šiek tiek užknisančių veikėjų ar istorijos posūkių? Taip. Bet ta istoriją kuria čia gauname, kiekvieno veikėjo perteikimas, atsveria bet kokias klaidas. Nors nepraleidžiame su šiais veikėjais daug laiko, visą anime sudaro tik 26 epizodai, atrodo, kad juos pražysti visą gyvenimą. Jie keisti, su savom gan blogom savybėm, kartais labai užsispyrę, tačiau visa tai kaip tik paverčiau juos jaustis labai žmogiškai. Gali būti, kad Cowboy Bebop nėra anime jums, gal bus kažko per daug ar per mažai. Tačiau jei tokios istorijos jums patinka, tai leiskite man pasakyti, kad šis kaubojus jums prilips iki pat kaulų čiulpų.

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.