Klaus Apžvalga

Klaus Apžvalga

Trumpai:

A simple act of kindness always sparks another, even in a frozen, faraway place. When Smeerensburg’s new postman, Jesper, befriends toymaker Klaus, their gifts melt an age-old feud and deliver a sleigh full of holiday traditions.

Klaus  Klaus
(2019) on IMDb

PG-13
1h 36min
Animation, Adventure, Comedy
15 November 2019

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Klaus

Aprašymas: Paprastas gerumo veiksmas visada sužadina kitą, net ir užšalusioje, tolimoje ir šaltoje vietoje. Kai naujasis „Smeerensburg“ paštininkas Jesperis susidraugauja su žaislų kūrėju Klausu, jų dovanos ištirpdo amžiną nesantaiką ir pagaliau įkvėpę šventinęs tradicijas šiems piktiems miestelio gyventojams.

Filmas sušildys širdį ir taps mielą naują pasaką apie tai, kaip Kalėdų Senelis tapo vieninteliu Kalėdų seneliu, kurį mylime. Nors tai visiškai nekeičia bendros mitologijos, kiekvienas mažas istorijos posūkis prideda naujų įdomių personažų ir kitokio požiūrio į tai, kaip prasidėjo kai kurios Kalėdų tradicijos. Smagu matyti tai, kas galbūt atrodo taip „logiška” mums, turėti realesnes ir nuoširdžias šaknis.

Ei, ar jau kurį laiką neverkėte? Na, sėkmės, nes scenarijuje gausu keistų ir linksmų akimirkų, bet kai filmas nori kad jaustum liūdnas emocijas, o, patikėk, tu jas jausi. Ir kadangi istorija niekada nereikalauja iš tavęs per daug ar nespaudžia kažkokio tono, visos tos emocijos jaučiasi labai gerai pateiktos, pasakyčiau net žmogiškos.

Animacija… o animacija, ji turi daug detalių, bet taip pat yra labai greita ir sklandžiai pavaizduoti veiksmą, judesį, ar emociją. Kokybė pereina nuo „oi, kaip šaunu“ iki „va čia tai… noriu, kad ši seka būtų nupiešta ant mano sienos“.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.