Zodiac Apžvalga

Zodiac Apžvalga

Trumpai:

Tai kiek pakoreguota istorija apie realią 1970-ųjų bylą. Serijinis žudikas erzina San Francisko policiją be paliovos siuntinėdamas laiškus ir paslaptingas žinutes, o bylos tyrėjus ir reporterius, atkakliai ieškančius žudiko, byla tiesiog apsėda. Filmas yra sukurtas pagal Roberto Greismito knygą ir pasakoja apie detektyvų ir žurnalistų, susijusių su šia garsia byla, gyvenimus ir karjeras.

Zodiac Apžvalga Zodiac (2007) on IMDb

R
2h 37min
Crime, Drama, Mistery
2007

Techniškumas – 8/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Zodiac Apžvalga

Aprašymas: Tai kiek pakoreguota istorija apie realią 1970-ųjų bylą. Serijinis žudikas erzina San Francisko policiją be paliovos siuntinėdamas laiškus ir paslaptingas žinutes, o bylos tyrėjus ir reporterius, atkakliai ieškančius žudiko, byla tiesiog apsėda. Filmas yra sukurtas pagal Roberto Greismito knygą ir pasakoja apie detektyvų ir žurnalistų, susijusių su šia garsia byla, gyvenimus ir karjeras.

Šis filmas yra brutalus, tikrai brutalus, ir po peržiūros jus paliks su gan „šūdinu” jausmu. Na „šūdinu” tik gerąja prasme, nes filmas perteikia įstatymų bejėgiškumą. Kiekviena nauja detalė, kiekviena scena yra tiesiog persmelkta įtampą ir mistiką, tai kartais sukuria „nežemiška” atmosfera, lyg negalėtum patikėti, kad tai vyko realybėje. Akimirką Zodiako žudikas gali pasirodyti lyg mistinis padaras kurio net norėdamas negalėtum sustabdyti. Tačiau negalėčiau sakyti, kad filmas vien tik apie Zodiako žudiką. Tai šiek tiek daugiau, pažiūrimą iš policijos, visuomenės, ir žurnalistų pusės. Tad čia ne tokia „šūdo krūva” kaip Dhamer ar kiti serialai aukštinantys žudikus, Zodiak yra solidus žiaurių įvykių nagrinėjimas.

Realiai šį filmą galima žiūrėti jau vien dėl superinių aktorių ansamblio. Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, visi jie sugeba nuostabiai perteikti realius žmones dirbusios prie šios bylos. Zodiak sugeba beveik tobulai pereiti nuo mistikos ir brutalumo iki įtampos scenų kurios net sutraukia „sėdmenis”. Ir aš labai rimtai kelios šio filmo vietos sukels jums labai keistus jausmus, tuos jausmus, kai norėsite mest ekraną per langą ir keliauti išpažinti nuodėmes. Bet jei rimtai tai Zodiak nuo pat pradžių parodo ant kiek stipriai šis filmas perteiks žiaurius dalykus ir žmonių emocijas.

Dėl pačios realybės atitikimo čia diskutuotinas klausimas, tačiau tai yra interpretacija o ne dokumentika, tad vieni ar kiti nukrypimai yra normalu. Jei žinote šia byla manau suprasite kaip plius minus viskas baigsis ir kodėl kai kam tai gali jaustis kaip istorija neturi jokios pabaigos. Nors tokia ir idėja, ir taip deja veikia tikras pasaulis. Tačiau pilnai suprantu kaip po dviejų valandų filmo norėtus turėti labiau „sulipintą” pabaigą. Realiai sunku prie ko prikibti, gal kelios scenos galėjo būti patrumpintos, bet tai vienas brutaliausiu ir realistiškiausių filmų apie serijinius žudikus.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.