Mashle Apžvalga

Mashle Apžvalga

Trumpai:

Magų pasaulyje gimsta Mašas, jaunas berniukas, kuriam trūksta magijos, tačiau jis yra stipriausias žmogus… kam reikia magijos kai viena ranka gali nuversti kalną? Mašo egzistavimas ir likimas pakeis visą šį pasaulį.

Mashle Apžvalga Mashle: Magic and Muscles (2023) on IMDb

TV-14
23min
Animation, Adventure, Action
2023

Techniškumas – 8/10

Istorija – 8/10

Veikėjai – 9/10

Mashle Apžvalga

Aprašymas: Magų pasaulyje gimsta Mašas, jaunas berniukas, kuriam trūksta magijos, tačiau jis yra stipriausias žmogus… kam reikia magijos kai viena ranka gali nuversti kalną? Mašo egzistavimas ir likimas pakeis visą šį pasaulį.

Pagrindinis šio ANIME pliusas yra VIBAS arba pačios istorijos jausmas. Viskas čia gan gyva, greitai, ir energinga. Pati istoriją lengvai sugeba sukelti tą – „išspardyk jam sėdynę” jausmą. Muzika… smagu, kai anime naudoja ne standartine muziką, tarkim Repą ar RNB. Mashle išnaudoja tai pačiu geriausiu būtų – sukelti HYPE. Nuo Harrio Potterio stiliaus paslaptingų tonų iki RNB kuris puikiai tiktų į tavo sporto salės miksą. Kiekvieno veikėjo veiksmų arsenalas irgi turi unikalesnių savybių, tad nėra taip jog visi naudotųsi tais pačiais burtais tik skirtingom spalvom…. Bendrai Mashle turi labai pozityvų toną, daugelis priešų greitai tampa draugais. O kiekvienas kliedesys apie tai kokie visi blogi ir kaip pasaulis turėtų veikti yra palydimas kumščio į veidą ir palinkėjimu atsipalaiduoti…

Sujungus tokias istorijas kaip Harry Potter ir One-Punch Man – rezultatas turėtų būti gan aiškus. Tai toks įdomus jausmas, kada visur aplink pilna magijos ir taisyklių, o tavo pagrindinis veikėjas, tiesioginę to žodžio prasme eina kiaurai sienas. Geriausiai Mashle apibūdina tas jausmas kai pasikėlęs veikėjas aiškina koks jisai svarbus o tu tiesiog jam užvažiuoji iš dešinės ir visiem ramu. Ir panašiai kaip ir One-Punch Man, daugelis istorijos įtampos ir konfliktų ateina iš antraeilių veikėjų, kurie yra įdomūs bet ne tiek išdribti… Na o pačios anime kokybės atžvilgiu čia viskas yra padaryta tikai gerai, tačiau nelabai kuo nustebins.

Tikrai nedaug trūko, jog Mashle taptų mano favoritu. Bet turim dvi problemėles. Pirma – nors Harrio kopijavimas pradžioje padeda pritraukti žiūrovus, tačiau ties viduriu tai tampa šiek tiek nuobodoką. Daug dalykų jau žinosite ir priverčia pasaulį jaustis šiek tiek nuobodoku. Manau jog turint daugiau unikalesnių taisyklių ar apribojimų leistų Mashle įgauti didesnį unikalumą. Tai sakau dėl to jog tiek veikėjų, tiek pačios animacijos kokybės atžvilgiu, čia tikrai galima plėstis ir nereikia į jokias kitas istorijas „remtis”. Antra – struktūriškai šitas anime pasimetęs. Labai dažnai neaišku nei kas tiksliai nei dėl ko vyksta. Ir sunku net pasakyti koks bendras viso sezono tikslas. Atrodo, jog viskas remtųsi tavo Harry Potter žiniomis, bet kartu neišlaikomas balansas tarp pačios mokyklos ir pagrindinės istorijos. Tai žiūrint pavienius epizodus kartais gali pasijausit lyg būtum kažką prašokęs.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.