Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves Apžvalga

Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves Apžvalga

Trumpai:

Filmas perkelia turtingą legendinio žaidimo pasaulį ir jo žaismingą dvasią į didžiuosius kino ekranus veiksmo, monstrų ir burtų kupiname nuotykyje. Fantastiniam nuotykiui vadovauja žavingas vagis su grupe neįtikėtinų nuotykių ieškotojų, kurie netyčia išlaisvina didžiausią blogį, kurį pasaulis kada nors pažino. Veikėjai imasi epiškos vagystės, kad dirbdami kartu atgautų prarastą relikviją ir ištaisytų savo klaidą. Kam reikia didvyrių, kai yra vagys.

Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves Apžvalga Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) on IMDb

PG-13
2h 14min
Action, Adventure, Comedy
2023

Techniškumas – 8/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves Apžvalga

Aprašymas: Filmas perkelia turtingą legendinio žaidimo pasaulį ir jo žaismingą dvasią į didžiuosius kino ekranus veiksmo, monstrų ir burtų kupiname nuotykyje. Fantastiniam nuotykiui vadovauja žavingas vagis su grupe neįtikėtinų nuotykių ieškotojų, kurie netyčia išlaisvina didžiausią blogį, kurį pasaulis kada nors pažino. Veikėjai imasi epiškos vagystės, kad dirbdami kartu atgautų prarastą relikviją ir ištaisytų savo klaidą. Kam reikia didvyrių, kai yra vagys.

Man asmeniškai po paskutinio Dungeons & Dragons (2000 metai) filmo, ši versija turėjo būti bent „normali”, tačiau ji pranoko visus mano lūkesčius. Pirma tai aktoriai, taip, svarbu parinkti aktorius kurie gerai atlieka savo darbą. Bet manau dar svarbiau, ypač tokio žanro filmuose yra aktoriai kurie tiesiog turi gera „vibe” ir patys gerai leidžia laiką. Ne veltui sakoma, kad teigiama energija yra užkrečiama. Taip nutinka ir čia, Chris Pine ir Michelle Rodriguez yra tiesiog charizmos užtaisai, tačiau ne tik jie, visi veikėjai čia jaučiasi lyg būrys draugų. Na žinai, tie kurie šiek tiek vienas kitą užkniso bet vis tiek yra geri draugai. Beveik kaip ir tikroje Dungeons & Dragons sesijoje, ar ne? Nors bendra istorija daugiausiai seką jau nuspėjamais posūkiais, tačiau tai netrukdo šiam filmui turėti ne tik humoro bet ir protingų, net šiltų akimirkų. Jei galėčiau įvardinti šį filmą trumpai tai būtų – fantastinis filmas kuriame viskas subalansuota taip kaip ir reikia geram penktadienio vakarui.

Wow, nuoširdžiai nesitikėjau, kad šis filmas turės tiek keistų, kvailų, ir net bijau panaudoti šitą žodį bet originalių idėjų. Nuo paprastų mažų juokelių iki pilnų veiksmo scenų per kurias galvoji – tu galėjai tiesiog padaryti patį paprasčiausia variantą, tą kurį matėme šimtus kartų, tačiau pasistengiai, kad čia būtų kažkas linksmo/kitokio. Tačiau nepamirštama meilė ir pačiam D&D stalo žaidimui. Tad filmas kartais gali jausit kaip daugybės idėjų kratinys kur nuo vienos minties iškart šokama prie kitos. Tačiau tai kartu suteikia filmui greičio ir pastovaus istorijos vystymosi, tad tos 2 valandos kurių iš jūsų reikalauja filmas, tikrai neprailgsta.

Jau nuo pirmų minučių aišku – tai B klasės filmas. Tad taip, čia tikrai rasite gan „prastokai” atrodančių spec efektų ar ne taip gerai sukonstruotų scenų. Tačiau filmas aiškiai ne apie tai, ir jei nenorėsi iš jo „kosmoso”, tiek efektai tiek kostiumai tau tikrai netrukdys. Tad čia gali būti minusas pagal tai ko iš filmo reikalauji. Pagrindinė filmo problema bent man tai, kad kai kurios vietos jaučiasi pasibarsčiusios, lyg egzistuotų visiškame vakuume nuo kitų įvykių. Norėtum greitesnio perėjimo, bet filmas vis dar leidžia laiką ties ta pačia scena ar idėja. Kai kur viskas jaučiasi net per greitai – „Mums reikia keliauti čia, – o mes jau čia” tad pasaulis jaučiasi labai mažas. Na ir kai kurie veikėjai pradžioje gali truputį užknisti. Bet bendrai tai prisikabinėjimai prie labai linksmo ir puikiai sukonstruoto filmo!

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.