Steins;Gate Apžvalga

Steins;Gate Apžvalga

Trumpai:

Netiktai perkandę kelionės laiku paslaptis, universiteto studentas ir jo kolegos turi panaudoti visas savo žinias tam, kad sustabdytų organizaciją siekiančia kontroliuoti visą laiko tėkme. Kaip stipriai gali pakeisti šį pasaulį jei galėtum į praeitį nusiųsti SMS žinutę?

Steins;Gate Apžvalga  Steins;Gate
(2011) on IMDb

TV-14
24min
Animation, Comedy, Drama
2011-2015

Techniškumas – 6/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 8/10

Steins;Gate

Aprašymas: Netiktai perkandę kelionės laiku paslaptis, universiteto studentas ir jo kolegos turi panaudoti visas savo žinias tam, kad sustabdytų organizaciją siekiančia kontroliuoti visą laiko tėkme. Kaip stipriai gali pakeisti šį pasaulį jei galėtum į praeitį nusiųsti SMS žinutę?

Toks keistas fenomenas dažnai įvyksta su laiko kelionėmis, kuo paprasčiau tai parodai, kuo minimalesni dideli sprogimai ir efektai, tuo labiau pati istoriją sugeba tave ne tik įtikinti bet ir pateikti keisčiausius dalykus labai prieinamai Jei dar nežinote apie Steins;Gate, tai čia viskas daug keisčiau – mobilaus telefono ir mikrobanges pagalba gali pakeisti visą realybę. Nors tai ir gali atrodyti kaip gan paprastas serialas, smagu, kad istoriją bendros taisyklės ir šio pasaulio logika išlieka iki pat paskutinio epizodo. Taip tai keista istorija kuri kartais šokinėja nuo mokslinės fantastikos iki tiesiog veikėjų einančių apsipirkti. Labai rekomenduočiau tam kas tiesiog nori pažiūrėti kažką į ką nereikės per daug investuoti, tačiau jus nelaikys už „kvailą”.

Stipriausia šios anime pusė – tai patys veikėjai ir jų bendravimas. Tai labai pavykęs kūrinys, kur beveik visi veikėjai jaučiasi žaismingi, realistiški, ir turintys gan ryškias asmenybes. Ne viena kartą turėjau kokia fraze įstrigusia savo galvoje po epizodo. Tiek humoras, tiek liūdnesnės scenos veikia puikiai, jau po kelių epizodų šie veikėjai gali tapti tiesiog gerais jūsų draugais. Manau čia rasite tikrai stipraus humoro scenų. Net ir paprastos situacijos, šiame anime apie laiko keliones, gali būti padarytos įdomiau. Nors pripažinsiu, visa tai kartais gali jaustis labai nevienodai, lyg pačios kelionės kaip ir būtų nutrenktos į kampą… Kaip „Slice of Life” animacija kuri turi šiek tiek laiko kelionės įbarstytos šen bei ten tai veikia, tik nesitikėkite kažko labai „Moksliškai Fantastiško”.

Nelabai žinau apie ką šis anime aplamai. Na pačias idėjas ir veiksmus vykstančius kaip ir suprantu, bet bendrai neturiu žalios nuovokos kokia pagrindinę mintį ar tematika čia turėjo būti. Tiesiog viskas atrodo išsimėtę į skirtingas puses, ir serialas peršoka nuo vienos idėjos prie kitos nelabai duodamas tau laiko prisitaikyti. Žinoma, to pasekmėje kai kurios dalys jaučiais lyg „fileris”, nors tokios ir nėra. Pradinės idėjos atrodo tiesiog pamirštamos arba labai mažai įgyvendintos. O visas likęs laikas skirtas tiesiog veikėjams ir jų gan kasdieninėms dramom, kas smagu, bet iki ribos – kada klausi savęs ar čia bus kažkas „įdomiau” aplamai. Pirma anime pusė yra labai lėta, ir tai kenkia visai istorijos tėkmei. Jei reikia pusės sezono, kad istorija taptų gera, manau kažkas blogai su bendru sukonstravimu…

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.