Dorohedoro Apžvalga

Dorohedoro Apžvalga

Trumpai:

Liūdname mieste kuris skęsta tamsoje ir šiukšlėse, burtininkų klanas pasitelkia žmones eksperimentuoti su tamsiaisiais menais. Visi čia gyvenantys yra antraeiliai piliečiai, tačiau didelio galiūno su driežo galva ir jo pagalbininkės virėjos komanda pakeis tai, tik į gerą ar į blogą pusę?

Dorohedoro Apžvalga  Dorohedoro
(2020) on IMDb

TV-MA
25 min
Comedy, Animation, Action
2020-

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Dorohedoro

Aprašymas: Liūdname mieste kuris skęsta tamsoje ir šiukšlėse, burtininkų klanas pasitelkia žmones eksperimentuoti su tamsiaisiais menais. Visi čia gyvenantys yra antraeiliai piliečiai, tačiau didelio galiūno su driežo galva ir jo pagalbininkės virėjos komanda pakeis tai, tik į gerą ar į blogą pusę?

Aš galiu pasakyt, kad žiūrinti šį serialą ant kokių nors narkotikų turbūt nebespraustum kur realybė. O tiesa, nieko vartoti nereikia, kad pasijaustum lyg keliautum keista „kelionę”. Spalvos, muzika, garsai, patys veikėjai, viskas atrodo skirtingų stilių ir prasmių, lyg atskiros detalės išmėtytos tai šen tai ten, bet tuo pačiu metu viskas dedasi į vietas taip kaip ir turėtų. Man tiesiog taip įstrigo šio serialo emocijos ir tonas, kad vis išgirdus panešę muzika, driežas stovi prieš akis. Kaip kitaip įvardinti visą šio serialo emocija? Na tai lyg keliauti linksmaisiais kalneliais, kai kas neįsimena, kitos kelionės dalys įstringa ilgam, bet tikrai nesakytum kad bendrai nuobodžiai praleidai laiką.

Animacijos stilius, veikėjų dizainai, ir pačios kovos čia padaryta taip gražiai, kad prilimpa nuo pat pirmo epizodo. Pati animacija, ypač detalios aplinkos primena senus Anime filmus, kokių 80-90tujų periodo, animacija šilta ir veikėjai nupiešti gan mielai, nors rodomi dalykai yra gan… brutalūs. Galbūt tai ir nebus pačios „glosniausios” ir greičiausios kovos kokias galite dabar rasti, tačiau šis stilius ne tik tinka, jis atrodo net papildo šią istoriją ir suteikia unikalumo, panašių animacijų jūroje.

Istorija kartais gali būti šiek tiek per daug išsiplėtus, kartais gali jaustis truputį pasimetęs kas ir kur. O ir iš pradžių užduodama mįslė kuri kaip ir atsisėda į keleivio vietą ir beveik pradingsta iš didelės dalies istorijos. Ir tikrai manau, kad tiek savo stilistika tiek pačia istorija šis anime nebus visiem, jis labiausiai tiks jei mėgsti keistus pasaulius ir gan brutalias istorijas. Tačiau tai tik maži trūkumai bendrai labai smagioje ir įdomioje istorijoje. 

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.