Įsikūnijimas Apžvalga

Įsikūnijimas Apžvalga

Trumpai:

Buvęs jūrų pėstininkas Džeikas Salis, svajodamas vėl valdyti savo kūną, pasiryžta eksperimentui. Kūno nuo juosmens žemyn jis nebevaldo po vieno mūšio, o eksperimentas – būti išsiųstam į Pandoros planetą. Atlygis – dalyvavimas specialioje programoje „Įsikūnijimas”, kurios pagalba jis gaus naują kūną ir vėl galės džiaugtis gyvenimo pilnatve.

Įsikūnijimas Apžvalga Avatar (2009) on IMDb

PG-13
2h 42min
Action, Adventure, Fantasy
2009

Techniškumas – 10/10

Istorija – 5/10

Veikėjai – 4/10

Įsikūnijimas Apžvalga

Aprašymas: Buvęs jūrų pėstininkas Džeikas Salis, svajodamas vėl valdyti savo kūną, pasiryžta eksperimentui. Kūno nuo juosmens žemyn jis nebevaldo po vieno mūšio, o eksperimentas – būti išsiųstam į Pandoros planetą. Atlygis – dalyvavimas specialioje programoje „Įsikūnijimas”, kurios pagalba jis gaus naują kūną ir vėl galės džiaugtis gyvenimo pilnatve.

Jei mėgstate filmus, bent šiek tiek, tai po maždaug 20 Avatar minučių jūs jau žinosite kaip ši istorija užsibaigsi, ir galėsite atspėti 98% visų filmo posūkių. Bent vienas įdomesnis posūkis ar veikėjai turintys šiek tiek daugiau negu – „aš tai gerietis, su gamta būnu”, „o aš tai blogietis, ir arrrhh, nekenčiu visko išskyrus pinigus” būtų stipriai padėjęs šiam filmui. Tiek pirmas tiek antras Avatar jaučiasi kaip 10-čiam skirtos televizinės istorijos kurios apvilkta labai „rimta” tematika. Atrodo vis tau stengęsi įteikti, kad čia turi labai daug ką svarbaus tau parodyti, bet viskas jau matyta. Ir būsiu paprastas žmogus, jei nori daryti tokia istoriją, viskas gerai, bet daryk ją valandos, pusantros, o ne suknistų 3 valandų… ne tik neturi ką įdomaus pasakyti, bet dar ir laikai manę čia tiek ilgai… man jau užpakalis sėdėti paskaudo.

Gal aš vienas pavargęs nuo to, gal per daug tikiuosi iš didžiausio kalibro filmų kūrėjų. Gal net per daug tikiuosi iš pasaulio. Bet čia… čia sunku surasti bent viena veikėja kuris turėtų daugiau negu TIK vieną savybę. Ir suprantu, aš tikrai irgi už gamtos išsaugojimą ir parodymą kaip karas yra blogai. Tikrai, tačiau sunku perteikti tą žinute, kai veikėjai net nelabai primena žmones… Tapati nata, kur turime vis iš naujo suprasti koki blogi vis dėl to esame, pradėjo šiek tiek atsibosti. Taip, žinau, kad yra daug blogų žmonių, tačiau vien tai, kad parodai tai ir sakai „WOW, juk žmonija yra tikrasis blogis” nelabai užtenka. O kodėl žmonija blogis, kokios priežastys verčia taip daryti? Juk beveik viska žmonių istorijoje galime paaiškinti socialiniais ir psichologiniais aspektais, kad ir kokiais keistais bet galime. O čia… tuščia…

Jo, šis filmas ne veltui surinko tiek pinigų, nes nesvarbu kaip visos kitos šio filmo dalys neveikia, vizualiai filmas įspūdingas. Kaip tiems metams, tai buvo turbūt vienintelis filmas kurį tikrai galėjau sakyti, jog TURI pažiūrėti 3D. Nors ir net iki šiol nelabai mėgstu šios technologijos, tačiau Avatarui, būtinai. Pasaulis spalvotas, ir bent dalį filmo viskas atrodo unikalu ir nuostabiai gyva. Nors filmo pasaulis negalėčiau sakyti jog paliko didelę įtaka ateities filmams, vis tik buvo pateiktas labai kokybiškai. Jei norite labai paprasto ir šiek tiek per ilgo filmo su labai gerais pew pew pew vizualais, visgi rekomenduočiau Avatarą.

Bendrai – 6/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.