Hot Shots! Part Deux Apžvalga

Hot Shots! Part Deux Apžvalga

Trumpai:

Toperiui Harlėjui vėl tenka neįmanoma misija. Jis turi išvaduoti belaisvių išlaisvintojų komandą, laikomą vienoje karinėje stovykloje Irake… Šią komandą buvo ten nusiuntę su užduotimi – išgelbėti kalinius, kuriuos siuntė, kad išgelbėtų kalinius, kuriuos siuntė kad išgelbėtų kitus po karo Persijoje paliktus kalinius.

Hot Shots! Part Deux Apžvalga  Hot Shots! Part Deux
(1993) on IMDb

PG-13
1h 26min
Comedy, Action
1993

Techniškumas – 7/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Hot Shots! Part Deux

Aprašymas: Toperiui Harlėjui vėl tenka neįmanoma misija. Jis turi išvaduoti belaisvių išlaisvintojų komandą, laikomą vienoje karinėje stovykloje Irake… Šią komandą buvo ten nusiuntę su užduotimi – išgelbėti kalinius, kuriuos siuntė, kad išgelbėtų kalinius, kuriuos siuntė kad išgelbėtų kitus po karo Persijoje paliktus kalinius.

Asmeniškai šis filmas man gerokai linksmesnis ir nuotaikingesnis nei pirmas, sunku paaiškinti dėl ko tačiau ši istoriją taip greit praskriejo, kad turėjau savęs pasiklausti – „pala jau mes prie pabaigos”. Pirmą filmą laikau komedijos klasika, bet čia atrodo patobulėjimas visais atvejais. Tikrai ne visas humoras čia veiks, tačiau kai kurie bandymai juokauti atrodo daug drąsesni ir keistesni nei pirmoje dalyje. Be to mėgstu meta humorą, ir jau akimirkai buvau primiršęs kiek mažų, bet labai taiklų pastebėjimu čia yra – ypatingai kai patys veikėjai pradeda skųstis, kad čia antra filmo dalis ir jie turėjo vėl filmuotis, nes nu… juk antra filmo dalis. O, kas keista, galima rasti net kelias scenas kurios turi ką filosofiškai pasakyti, ir tave užklumpa šiek tiek netikėtai…

Gerai, tikrai net nesivaizduojate ant kiek šitas filmas vis dar aktualus dabar, tiksliau, viena mintis neaplenkė manęs visą filmą – čia tiesiog grynai Jeo Bideno Amerika. Net nepolitikuojant, prezidentas čia senas ir nelabai orientuojasi kur yra, tačiau ir be šio dalyko negalėčiau sakyti, kad filmas įkalintas 90tuosiuose. Taip daugelis jo humoro kyla iš tų metų, ypač Rembo ir kitų veiksmo filmų parodijavimo, tačiau istoriją kuria pasakoja gan stabiliai stovi ant savo kojų ir tikrai nereikės būti filmų žinovu, kad „pagautum” visus filmo paslėptus ir atvirus juokelius.

Kas šiek tiek kenkia šiai istorijai tai, kad kai kurios scenos labai greitai peršoką į visiškai kita operą, ir tada turi praeiti kelios sekundės kol susigaudai ir kas ir kaip pasikeitė. Galbūt norėtūsi turėti šiek tiek mažesne veikėjų grupę, nes jų kiekis kartais prisideda prie visos painiavos. Na ir kai kuris humoras yra gan lėkštokas ir gali matyti kas bus iš gan toli, tačiau tai tik maža dalis labai linksmo filmo.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.