Manifest S1 Apžvalga

Manifest S1 Apžvalga

Trumpai:

Komercinis lėktuvas staiga vėl pasirodo po penkerių metų dingimo. Kai jame buvę keleiviai vėl integruojasi į visuomenę, jie patiria keistus pranašiškus balsus ir dar tik įvyksiančių įvykių vizijas. Netrukus atsiskleidžia gilesnė paslaptis, kuris įtraukia ne tik tuos kurie buvo dingę 5-iem metams, bet ir visus kurie liko ir laukė jų.

Manifest S1 Apžvalga  Manifest
(2018) on IMDb

TV-14
43 min
Drama, Sci-Fi, Mistery
2018-

Techniškumas – 7/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 7/10

Manifest S1

Aprašymas: Komercinis lėktuvas staiga vėl pasirodo po penkerių metų dingimo. Kai jame buvę keleiviai vėl integruojasi į visuomenę, jie patiria keistus pranašiškus balsus ir dar tik įvyksiančių įvykių vizijas. Netrukus atsiskleidžia gilesnė paslaptis, kuris įtraukia ne tik tuos kurie buvo dingę 5-iem metams, bet ir visus kurie liko ir laukė jų.

Nu blyn susidėliojo istorija visai smagiai, iš pradžių viskas kaip ir gan paprasta ir vis svarstai ar bus čia kas gero. Tačiau kai baigiasi pirmas epizodas iškart varai žiūrėti kitą, nes nu pala, o tai kas nutiko ten, o tas ir anas. Manau visas istorijos pasakojimo procesas pasirinktas labai taktiškai, kartu mes matome ką žino ir gali vyriausybė ar kitos organizacijos, bet pagrindines paslaptys atskleidžiamos pačių veikėju tiesiog bandant išsiaiškinti kas su jais pačiais vyksta. Taip, tas paaiškinimas kad „jei vyriausybė žinotų ji eksperimentuotų su mumis” kiek jau per dažnai naudojamas, tačiau šioje situacijoje jis ne tik labai tinka bet ir stipriai panaudojamas kaip kertinis elementas. Pirmas sezonas sugeba rasti labai gerą balansą tarp religijos, mokslo, dramos, ir antgamtinių reiškinių.

Pati pagrindinė paslaptis ir visas šito serialo kabliukas yra ganėtinai subalansuotas ir ne vien viską parodo tik mokslu ar tik religija. Viskas kas vyksta lyg ir galėtų būti paaiškinamam naudojant religiją ir Dievą, tačiau tuo pačiu metu viskas gali būti paremta ir mokslu. Ir serialas beveik niekada nebando pasirinkti tiktai vienos šio atsakymo pusės, tai padeda išlaikyti intrigą, kad 2 labai skirtingi šios istorijos atskleidimo būdai gali būti tokie patys įdomūs. Taip pat pliusas už tai kad patys antgamtiniai dalykai prasideda ganėtinai paprastai, maži dalykai, kuriuos sunku kažkaip ir interpretuoti, niekas čia netampa super herojais per viena akimirką, viskas jaučiasi labiau „prikaustyta prie realybės”, lyg galėtum įsivaizduoti tai nutinkant ir mums, na gal dėl to ir bijau lėktuvų.

Problema atsiranda tada kai serialas pradeda judėti toliau nuo savo pradinės paslapties, tada neatsakytų klausymų kaip ir daugėja tačiau kas turėtų būti keičiama atsakymais, pakeičiama drama ir melodrama. Kartais tiesiog norisi pasakyti, suprantu kad nu santykiai sudėtingi, suprantu gyvenimas grįžus keistas, bet manau sunku būtų apie tai per daug galvoti matant keistas vizijas. Kai kurie jau gauti atsakymai į klausimus yra gan siauroki, tad dar lieka toks klausimas ar kūrėjai vis dėl to turi tuos atsakymus ar viskas bus tiesiog lėkštai išspręsta pabaigoje. Kai kurie veikėjai ir jų problemos yra daug stipresnės nei kiti, ir tas stengimais papasakoti apie visus kartais palieka jausmą lyg istoriją neturi ant ko koncentruotis.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.