Shaolin Soccer Apžvalga

Shaolin Soccer Apžvalga

Trumpai:

Jaunas Šaolino vienuolis vėl susitinka su savo nusivylusiais broliais ir sudaro futbolo komandą, panaudodamas slaptus kovos meno įgūdžius triuškinant priešus. Tik ar užteks vien šoalinio mokymų o gal laimės draugystė?

Shaolin Soccer Apžvalga  Siu Lam juk kau
(2001) on IMDb

PG
1h 27min
Action, Comedy, Fantasy
2001

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 8/10

Shaolin Soccer

Aprašymas: Jaunas Šaolino vienuolis vėl susitinka su savo nusivylusiais broliais ir sudaro futbolo komandą, panaudodamas slaptus kovos meno įgūdžius triuškinant priešus. Tik ar užteks vien šoalinio mokymų o gal laimės draugystė?

Jei esate pasiilgę tikrai geros parodijos kur dalykai vyksta logiškai ir nelogiškai vienu metu, tai čia bus labai geras vakaro praleidimas. Rimtai, tokia nuoširdžios komedijos dozė pats tas tokiais niūriais laikais. Senų kovos menų filmo parodiją, kuri noriu tai pabrėžti, palyginus metus kada buvo išleista, turi gan gerus specialiuosius efektus ir kinematografiją. Tiek aktoriai, tiek technine prasme šis filmas jaučiasi lyg būtų, na tikras filmas. O ne tos naujos parodijos kuriose atrodo visi žmonės dirba tam, kad tiesiog pasiimti čekį. Nors filmas vietomis jaučiasi gan šokinėjantis į visas puses, daugelis momentų priverčia tikrai nusijuoki balsu.

Pagrindiniai ir pagalbiniai aktoriai suranda gan gerą balansą tarp rimto vaidinimo ir nuoširdžiai kvailų veido išraiškų bei veiksmų. Supraskite bendra istorija čia yra labiau tam, kad surišti juokingas scenas viena su kita, nors ji nėra bloga, tačiau tikrai ne filmo žvaigždė. Bendrai filmas turi net ir muzikinius numerius, gan neblogą dainų pasirinkimą, ir daug kovos scenų, tad kai pasibaigia istoriją, atrodo, kad apturėjai visą kelionę linksmaisiais kalneliais.

Pirma filmo pusė gali jaustis šiek tiek stipresnė nei antra, gal dėl to, kad jau pripranti prie visų keistų dalykų, gal dėlto, kad daugelis geriausių momentų buvo pradžioje. Kaip ir minėjau filmas prasideda keistai ir juokingai, tačiau ties kažkuria vietą viskas sukrinta į standartinės istorijos rėmus ir tampa aišku kaip filmas baigsis. Nors veiksmas ir specialieji efektai nenuvilia nei pirmoje nei antroje pusėje, galbūt norėtųsi truputį trumpesnio filmo su labiau koncentruotais įvykiais.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.