Malignant Apžvalga

Malignant Apžvalga

Trumpai:

Medison paralyžiuojama šokiruojančių šiurpių žmogžudysčių vizijų, o jos kančios pablogėja, kai ji sužino, kad vaizdingi sapnai yra siaubinga realybė.

Malignant Apžvalga Malignant (2021) on IMDb

R
1h 51min
Crime, Horror, Mystery
2021

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 7/10

Malignant Apžvalga

Aprašymas: Medison paralyžiuojama šokiruojančių šiurpių žmogžudysčių vizijų, o jos kančios pablogėja, kai ji sužino, kad vaizdingi sapnai yra siaubinga realybė.

Melignant pradžioje pasirodys kaip neblogas siaubo filmas, sugebantis sukurti įtemptų scenų naudojant gan standartiškus tokio tipo filmo elementus. Tačiau istorijai besivystant pradedi pastebėti kaip viskas keista…  ir koki neįprasti siaubo filmui sprendimai priimami… Kartu ir veikėjai tampa labiau karikatūriški, iki tokio lygio kada pradedi savęs klausinėti – ar tai, ar tai turėtų būtu parodija/komedija? Kai „pareina” kėdė, viskas tampa aišku, ir dalykai sukrenta į vietas. Tai ne siaubo filmas, tai komedija kuris yra meilės laiškas 80-90 meto mažo biudžeto siaubiakams. Ir turiu pripažinti kai jau prasideda, tai absurdas pasiekę 11/10 ir labai sunku balsu nesijuokti iš to kas vyksta. Viskas čia perspausta ir jei suvibinsit su filmu, manau turėsite sunkiai pamirštama patirtį.

Produkcijos atžvilgiu filmas būtent toks koks reikia. Daugelis aktorių puikiai atitinka keistas lokacijas o specialieji efektai nėra per daug naudoti. Daugelis filmo elementų remiasi praktiniais efektais, tiek monstras, tiek lokacijos, kas leidžia įsijausti ir pačiam filmo pasauliui jaustis realistiškesniu. Dėl ko sakau kad produkcija tokia kokios reikia? Nes per gerai išdirbti efektai nebebūtų senų filmų parodiją. Tiesa pasakius manau, jog geresne kokybė pakenktų šio filmo mėgavimusi. Tai yra labiau patirtis negu kažkokia labai istorija. Ir supraskite, sukurti balansą tarp absoliučios nesąmonės ir logiškumo yra tikrai sunku. Tačiau tuo pačiu, Malignant primygtinai reikalauja jog būtumėte susipažinę su senais siaubo filmais ir net šiek tiek jų gamyba ir stilistika…

Na tai pagrindinė problema ir yra tai kad norint tikrai pasimėgauti šiuo filmu, reikia turėti nemaža žinių krepšelį. Jei jo neturėsite, ir nežinosite, jog būtina, galiu būti beveik garantuotas jog filmą vertinsite prastai… Ir tai kaip ir suprantama, norint sukurti tokį keista ir šokiruojantį projektą tenka paaukoti kažkiek žiūrovų. Be to pripažinsiu, pirma kartą žiūrint, filmas jaučiasi padrikas, kai kuriose vietose tikrai sunku suprasti kuria linkme Melignant aplamai nori keliauti. Kai kurie aktoriai jau per stipriai viską perspaudžia ir kartais tai išmeta iš filmo. Na ir čia kaip ir seniem filmams priklauso, bet pabaiga gan nuspėjama, ir realiai tiesiog nutinka be jokio realaus istorijos užbaigimo.. bet HEY, juks toks ir buvo šis nostalgiškas stilius…

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.